Joyce Mazeland rondt masteronderzoek naar GPS-technologie af

Afgelopen dinsdag mocht onze collega Joyce Mazeland, adviseur Zorgtechnologie & Innovatie, het onderzoek verdedigen dat zij deed ter afronding van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice aan hogeschool InHolland. En met succes: in september kan zij haar masterdiploma in ontvangst nemen! Hartelijk gefeliciteerd Joyce!

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Joyce Mazeland geslaagd masteropleiding, toont onderzoeksverslag

Ervaringen van eindgebruikers bij het gebruik van GPS-technologie

Voor haar onderzoek met de titel ‘Ervaringen van eindgebruikers bij het gebruik van GPS-technologie’ heeft Joyce de ervaringen van gebruikers, mantelzorgers en zorgprofessionals gevolgd die een GPS-systeem in gebruik hadden.
Joyce vertelt: “Tijdens mijn onderzoek hebben twee klanten van onze thuiszorg en hun mantelzorgers en een bewoner en zijn zorgprofessional het GPS-systeem getest. De gebruiker kan het om zijn of haar pols of hals hangen. Zo kan de mantelzorger of zorgprofessional op elk moment zien waar de drager van het systeem zich bevindt. Ook kunnen zowel de drager van het systeem, als de mantelzorger of zorgprofessional altijd een spreek-/luisterverbinding tot stand brengen. Dat bleek een uitkomst voor mensen die wel eens de weg kwijt raken. De deelnemers aan het onderzoek waren erg betrokken en wilden graag meedoen. Van beide kanten was de conclusie dat het GPS-systeem een groter gevoel van vrijheid en veiligheid geeft. Het is bovendien gebruiksvriendelijk. Mantelzorgers zeiden nu eerder “Ga maar lekker op pad, als je dan en dan niet terug bent, zie ik wel waar je bent”. Als uitkomst of vervolg op dit onderzoek heb ik dan ook een advies uitgebracht aan het management om  dit systeem verder te implementeren, want in het kader van de Wet zorg en dwang moeten en willen we bewoners meer vrijheid geven, ook buitenshuis.” 

Lees meer over zorgtechnologie bij de Posten in het onlangs verschenen interview met Joyce Mazeland ‘Zorgtechnologie in coronatijd’. Het volgende Posten Magazine, dat naar verwachting in augustus verschijnt, staat ook in het teken van zorgtechnologie.

> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E