Welzijn bij de Posten

Eén van de belangrijkste dingen in het leven is dat we een plek hebben waar we ons thuis voelen en waar we onszelf kunnen zijn. Of u nu zelfstandig thuis woont, in de Posten of op Erve Leppink, wij streven ernaar dat uw woonplek een fijn en veilig thuis is. 

Wooncomfort

Wooncomfort is één van de dingen die ertoe doen: uw eigen spullen om u heen,  een lekkere maaltijd en vertrouwde medewerkers die u komen helpen. Wanneer u te maken heeft met geheugenproblemen en dementie is een beschermde woonomgeving van belang voor een veilig gevoel. Fysieke ongemakken vragen goede voorzieningen, hulpmiddelen en een rolstoelvriendelijke inrichting.

Gastvrijheid

We willen graag dat u zich welkom voelt in de Posten en op onze locatie Erve Leppink. En dat geldt ook voor de mensen die belangrijk zijn in uw leven. Het contact met familie en andere dierbaren is en blijft waardevol, ook als u in de Posten woont. Zij kunnen u bezoeken in uw appartement, in één van de gezellige huiskamers of in ons restaurant De Brink (locatie de Posten).
Mantelzorgers nemen een bijzondere plaats in, omdat zij u op allerlei manieren tot steun zijn. Zij kennen u als geen ander en blijven vaak graag een actieve rol spelen in uw leven. In de Posten waarderen en respecteren we dat. Mantelzorgers zien we als 'partners in zorg'.
Lees meer over de Posten als uw mantelzorgpartner >> 

Welzijn: een fijne dag bij de Posten

In de Posten is welzijn en welbevinden een vanzelfsprekend onderdeel van uw dag. We hechten belang aan alles wat uw leven kleur en zin geeft. Onze Postenclubs, activiteiten, voorstellingen (aankondigingen vindt u op de interne borden en het bewonersblad Proatpost'n)  en reisbureau kunnen u een plezierige dag bezorgen.   

Geestelijk verzorgers binnen de Posten

In het streven naar welbevinden en kwaliteit van leven van onze klanten past het om aandacht te hebben voor zingeving, spiritualiteit en levensbeschouwing. Daarvoor zijn er binnen de Posten geestelijk verzorgers werkzaam. Zij bieden deze aandacht aan u als individuele klant en aan uw naasten en geven samen vorm aan de geestelijke zorg binnen de Posten.

De vier welzijnsthema's van de Posten

Samen met onze Cliëntenraad hebben we vier welzijnsthema’s gekozen die bijdragen aan een gezond en gelukkig leven en daarom extra aandacht krijgen: 

Groen

Contact met de natuur heeft zowel fysiek als mentaal een positief effect op mensen en is goed voor een gezonder en gelukkiger oude dag. Mede daarom hebben we diverse projecten die tot doel hebben zoveel mogelijk groen in uw leven te brengen.

Bewegen

Met ons aanbod van beweegactiviteiten stimuleren wij u om op een plezierige manier, passend bij uw wensen en mogelijkheden, in beweging te blijven of te komen. Ons beweegbeleid is daarnaast ook gericht op maatschappelijke betrokkenheid, innovatie, het thema Groen & Bewegen en de samenwerking met het onderwijs.

Muziek

Muziek brengt u in de Posten niet alleen gezelligheid en ontspanning. We zetten muziek ook als therapievorm in (individueel en in groepen). Muziek beïnvloedt vele hersengebieden: het brengt mensen in beweging en maakt emotie en herinneringen los.  

Eten en drinken

In de Posten staat eten en drinken op de kaart als een beleving. Naast het feit dat eten en drinken lekker moet zijn zorgt het ook voor ontmoeting, sociale contacten en verbinding.

"Zoveel meer dan eten & drinken" . Bekijk het filmpje van Raymond Hassink, adviseur Horeca en Hospitality

 


 

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E