Erve Leppink

Landelijk wonen rondom historische boerderij

Erve Leppink is een nieuwe locatie van de Posten aan de rand van Enschede-Zuid (Geessinkbraakweg 27-31, 7546 PK Enschede) en is speciaal gebouwd voor dementerende ouderen.

Het is prachtig landelijke gelegen met uitzicht over de weilanden, omringd door een boomgaard en een pluktuin. De historische boerderij met al zijn karakteristieken is gebleven en wordt nu vergezeld door onder architectuur gebouwde moderne wooneenheden die samen uitstekend passen in deze landelijke omgeving.  

De tuin van Erve Leppink is omsloten en kan worden gebruikt om heerlijk in te zitten en te genieten van het uitzicht. Of om te tuinieren, bloemen en vruchten te plukken in de pluktuin of boomgaard. Ook zijn er diverse dieren die verzorgd of geaaid kunnen worden. Activiteiten als koken, wassen, klussen, de krant lezen of tuinieren kunnen naar wens dagelijks worden uitgevoerd.

Visie dementiezorg

Dat de Posten de individuele cliënt centraal stelt vloeit voort uit onze visie op dementiezorg. De Posten werkt vanuit een Belevingsgerichte zorgvisie. Het doel van deze visie is het verhogen van het welbevinden en de kwaliteit van leven bij mensen met dementie. Daarbij staan wonen en welzijn centraal.

Door met de zorg, activiteiten en wijze van benadering aan te sluiten op de individuele belevingswereld van de cliënt en door te kijken en in te spelen op de mogelijkheden en wensen van de dementerende oudere neemt het gevoel van welbevinden en de kwaliteit van leven toe. Om dit te kunnen realiseren zijn voor ons, én voor de cliënten de mantelzorgers van essentieel belang. Samen met hen en onze medewerkers en vrijwilligers streven we naar optimale zorg, activiteiten en ontspanning. Mantelzorgers kunnen naar wens en mogelijkheden participeren in activiteiten en zorg.

 

Voor meer informatie over wonen op Erve Leppink kunt u contact opnemen met de Posten, tel.nr. 053 4753753.

 

 

Het project Erve Leppink is mede mogelijk gemaakt door de
provincie Overijssel

Erve Leppink 

<

Zorgkaart Nederland
 


 


Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E