Vacatures vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij de Posten

Binnen de Posten zijn ongeveer 300 vrijwilligers werkzaam. Zonder hen zijn we nergens! Vrijwilligers bieden net die extra ondersteuning en aandacht die zo bijdraagt aan het welzijn van onze bewoners en cliënten. We kunnen dan ook altijd extra enthousiaste vrijwilligers gebruiken, jong en oud, die een binding hebben met onze bewoners en cliënten., zelfstandig kunnen werken en rustig, geduldig en flexibel zijn. Vrijwilligerswerk bij de Posten is een mooie manier om actief bezig te zijn, ervaring op te doen en leuke mensen te ontmoeten. Komt u ons helpen? 
Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor:

Groen Verbindt: verzorgen planten en moestuin Erve Leppink

Voor Groen Verbindt zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die met bewoners van de Posten naar buiten kunnen om te genieten van het groen.
Ook zoeken wij vrijwilligers die kunnen helpen bij het verzorgen van de planten en de moestuin van de Posten en op onze landelijke locatie Erve Leppink,.
Contactpersoon, Tim Heij theij@deposten.nl, telefoon: 053 - 4753753

Postenkoor

Dagdeel: donderdagmiddag (13.30-16.00 uur). Het Postenkoor bestaat uit bewoners en wijkbewoners. Als vrijwilliger haal je, samen met een collega-vrijwilliger, de bewoners op voor de wekelijkse repetitie. Je ondersteunt de koorleiding en pianiste door te zorgen voor de koffie en thee en het brengen van extra gezelligheid. Ervaring met muziek is niet nodig, wel enthousiasme, geduld en affiniteit met ouderen. 
Contactpersoon Frieda van der Meij, fvandermeij@deposten.nl

Duo-fiets

We zoeken iemand die met de elektrische duo-fiets van de Posten een ochtend of een middag met bewoners of bezoekers van de Posten wil fietsen. Ben je graag in beweging, houd je van buitenlucht en gezelligheid dan is dit iets voor jou!
Dagdeel en tijden in overleg. Contactpersoon: Frieda van der Meij, fvandermeij@deposten.nl of Anne Wilderink, awilderink@deposten.nl, telefoon: 053 - 4753753 

Dames- en herengroepen

5 dagen in de week biedt de Posten aan 2 of 3 groepen dagbesteding aan in restaurant De Brink van de Posten. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die onze activiteitenbegeleiders kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van activiteiten en die willen assisteren bij het schenken van koffie thee en kunnen helpen bij het uit serveren van de maaltijden. Deze groepen zijn iedere dag van 10.00 tot 14.00.
Dagdeel in overleg, 10.00-14.00uur. Contactpersoon: Frieda van der Meij, fvandermeij@deposten.nl of Anne Wilderink, awilderink@deposten.nl, telefoon: 053 -4753753

Wandelen met cliënten

In overleg ondersteun je een ochtend of een middag bij het wandelen met bewoners van de Posten, je biedt gezelligheid en maakt graag een praatje.
Dagdeel en tijden in overleg. Contactpersoon: Frieda van der Meij, fvandermeij@deposten.nl of Anne Wilderink, awilderink@deposten.nl, telefoon: 053 - 4753753

Ondersteuning in de huiskamer en dagopvang

Iedere dag bied de Posten aan meerdere groepen activiteiten en gezelligheid aan. Dit gebeurt zowel in de huiskamers op de afdelingen als op de dagopvang. Hiervoor zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die willen ondersteunen bij de aan te bieden activiteiten en zorgen voor gezelligheid. Ook zorg je voor het schenken van koffie en thee en het uitserveren van de maaltijd.
Dagdeel en tijden in overleg. Contactpersoon: Frieda van der Meij, fvandermeij@deposten.nl of Anne Wilderink, awilderink@deposten.nl, telefoon: 053 - 4753753

Koken bij de Syrische groepen

De Posten biedt dagelijks dagopvang aan mensen met een Syrische achtergrond. Iedere dag bereidt het personeel van de dagopvang samen met vrijwilligers een gerecht uit de Syrische keuken voor de bezoekers van deze dagopvang. Wij zoeken vrijwilligers die willen ondersteunen bij het bereiden van deze gerechten.
Dagen in overleg. Contactpersoon: Besna Akgul, bakgul@deposten.nl, telefoon: 053 - 4753753

Chauffeurs maaltijdbezorging in de wijk

Iedere dag bezorgt de Posten vers bereide maaltijden aan huis bij mensen in Enschede-Zuid. Hiervoor zoeken wij bezorgers die tegen vergoeding, met eigen vervoer deze maaltijden bezorgen. Beschikt u niet over eigen vervoer: wij zoeken ook vrijwilligers die als bijrijder meegaan ter ondersteuning.
Contactpersoon: Chris van Velzen, cvelzen@deposten.nl, telefoon: 053 - 4753753 

Bewegen met cliënten

Dagdeel en tijden in overleg. Contactpersoon: Sandra Stockentree, bewegen@deposten.nl, telefoon: 053- 4753753 

Klassieke muziek

Voor deze middag zoeken wij een gastvrouw/heer die affiniteit heeft met klassieke muziek. Twee woensdagmiddagen per maand. Contactpersoon: Frieda van der Meij, fvandermeij@deposten.nl of of Anne Wilderink, awilderink@deposten.nl, telefoon 053 - 4753753

Gastvrouwen/-heren voor locatie Erve Leppink

Ondersteuning op de huiskamers op onze locatie Erve Leppink, aan de Geessinkbraakweg in Enschede. Je ondersteunt het zorgteam en draagt bij aan een prettige sfeer voor onze bewoners en bezoekers.
Dagdelen in overleg. Contactpersoon: Frieda van der Meij: fvandermeij@deposten.nl of Anne Wilderink, awilderink@deposten.nl, telefoon 053 - 4753753

Gastvrouw/-heer voor de revalidatieafdeling

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger ter ondersteuning van het zorgteam op onze revalidatie afdeling. Je zorgt voor gezelligheid en maakt graag een praatje.
Dagdelen in overleg. Contactpersoon: Frieda van der Meij: fvandermeij@deposten.nl of Anne Wilderink,  awilderink@deposten.nl, telefoon: 053 - 4753753

Iets nieuws / anders?

Heeft je zelf ideeën of wil je je eigen vaardigheden of competenties inzetten voor onze cliënten, ook dan maken wij graag een afspraak met je! 

Meer informatie en aanmelden vrijwilligerswerk de Posten

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Frieda van de Meij of Anne Wilderink, coördinatoren Vrijwilligerswerk, telefoon 053 - 4753753, e-mail: fvandermeij@deposten.nl, awilderink@deposten.nl
(telefonisch bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.30-12.30 uur).

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E