Vacatures vrijwilligers

Main Image
 
  • Duofiets%2520800x600
  • Groen%2520Verbindt%2520800x600
  • Koffie%2520inschenken%2520800x600
  • Koffie%2520inschenken2%2520800x600
  • Postenkoor%2520800x600
  • Rolstoel%2520800x600
  • Violen%2520800x600
  • vrijwilliger%2520maaltijdbezorging%2520800x600
  • Wandelen%2520met%2520clienten%2520800x600
  • Schildersatelier%2520800x600

Vrijwilliger worden bij de Posten

Binnen de Posten zijn ongeveer 300 vrijwilligers werkzaam. Zonder hen zijn we nergens! Vrijwilligers bieden net die extra ondersteuning en aandacht die zo bijdraagt aan het welzijn van onze bewoners en cliënten. We kunnen dan ook altijd extra enthousiaste vrijwilligers gebruiken, jong en oud, die een binding hebben met onze bewoners en cliënten., zelfstandig kunnen werken en rustig, geduldig en flexibel zijn. Vrijwilligerswerk bij de Posten is een mooie manier om actief bezig te zijn, ervaring op te doen en leuke mensen te ontmoeten. Kom jij ons helpen? Voor meer informatie over deze vrijwilligersvacatures kun je - tenzij anders vermeld - contact opnemen met Anne Wilderink, telefoon  06 -30626518, of via vrijwilligers@deposten.nl

Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor:

Koken voor de Indische ontmoetingsgroep Mampir Sadja

‘Mampir Sadja’ staat voor ‘Kom binnen en wees welkom’ in het Indonesisch. Het is ook de naam van de Indische ontmoetingsgroep bij de Posten. De deelnemers ervaren de ‘geuren, kleuren en het gevoel van vroeger’ in de gezellige huiskamer, waar senioren met Indische roots wekelijks samenkomen. Zij halen herinneringen op, delen samen lief en leed, koken met elkaar en maken vooral samen plezier. Behalve het samen Indisch koken zijn er verschillende activiteiten, zoals samen muziek luisteren en maken, sjoelen, de bingo na het eten of het voorlezen van Indische verhalen. De Posten zoekt een extra vrijwilliger die ‘s dinsdags en/of ’s donderdags van ongeveer 10.00-15.30 uur helpt met het bereiden van de Indische maaltijden. Een Indische achtergrond of kennis van de Indonesische keuken is daarvoor een voorwaarde. Dat geldt ook voor bekendheid met voedings-, hygiëne-, en HACCP-richtlijnen. 
Belangstellenden voor vrijwilligerswerk bij Mampir Sadja kunnen contact opnemen met Ann Thijssen, telefoon 06 – 51789143 of Francis Hulsmeijer 06 - 20405766.

Tuinmannen/-vrouwen en dierenverzorgers Erve Leppink 

Voor onze landelijk gelegen locatie ‘Eve Leppink zoeken wij tuinvrouwen en tuinmannen die de achtertuin en de kleine dieren willen verzorgen. Dagen en tijden in overleg. 

Vrijwilligers voor dagopvang Bsayno

Bsayno is Aramees voor ‘Wees welkom’ is de naam van de dagopvang van de Posten voor ouderen met een Suryoye afkomst. In een gezellige huiskamer drinken de deelnemers samen koffie, bespreken zij actualiteiten of doen zij bewegingsactiviteiten of spelletjes waarmee tegelijkertijd de Nederlandse taal wordt geoefend. Bsyano is er niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om deel te blijven uitmaken van de samenleving, het nieuws te delen en fysiek en geestelijk zo veel mogelijk in conditie te blijven. Wij zijn op zoek naar Suryoyo- en/of Arabisch sprekende vrijwilligers die op dinsdag, woensdag of donderdag willen helpen met het klaarzetten van de spullen, opruimen van de ruimte na afloop en het schenken van koffie/thee. Ook assisteer je als vrijwilliger de professionals bij de creatieve activiteiten. 

Groen Verbindt: verzorgen planten en moestuin Erve Leppink

Voor Groen Verbindt zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die met bewoners van de Posten naar buiten kunnen om te genieten van het groen.
Ook zoeken wij vrijwilligers die kunnen helpen bij het verzorgen van de planten en de moestuin van de Posten en op onze landelijke locatie Erve Leppink.
Contactpersoon, Petra Reef, preef@deposten.nl,  telefoon: 053 - 4 753 753.

Duo-fiets

We zoeken iemand die met de elektrische duo-fiets van de Posten een ochtend of een middag met bewoners of bezoekers van de Posten wil fietsen. Ben je graag in beweging, houd je van buitenlucht en gezelligheid dan is dit iets voor jou!
Dagdeel en tijden in overleg. 

Ondersteuning bij onze dames- en/of herengroepen

5 dagen in de week biedt de Posten aan 2 of 3 groepen dagbesteding aan in restaurant De Brink van de Posten. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die onze activiteitenbegeleiders kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van de (creatieve) dagbestedingsactiviteiten.  Ook assisteer je bij het schenken van koffie/thee en help je bij het uit serveren van de maaltijden. Deze groepen zijn iedere dag van 10.00 tot 14.00. Dagdeel uiteraard in overleg, 10.00-14.00 uur.  

Wandelen met cliënten

In overleg ondersteun je een ochtend of een middag bij het wandelen met bewoners van de Posten, je biedt gezelligheid en maakt graag een praatje.
Dagdeel en tijden in overleg.   

Koken bij de Syrische groepen

De Posten biedt dagelijks dagopvang aan mensen met een Syrische achtergrond. Iedere dag bereidt het personeel van de dagopvang samen met vrijwilligers een gerecht uit de Syrische keuken voor de bezoekers van deze dagopvang. Wij zoeken vrijwilligers die willen ondersteunen bij het bereiden van deze gerechten.
Dagen in overleg. Contactpersoon: Besna Akgul, bakgul@deposten.nl, telefoon: 053 - 4 753 753

Maaltijdbezorgers voor De Lorenborch en Groote Bueren

Veel ouderen die zelfstandig wonen in de appartementencomplexen De Lorenborch en Groote Bueren nabij de Posten maken gebruik van de faciliteiten van de Posten. Dat geldt in het bijzonder voor de maaltijdservice. We zoeken daarom vrijwilligers die van 11.00-12.30 uur de vers bereide maaltijden willen bezorgen bij bewoners van De Lorenborch en de Groote Bueren. Beschik je over goede communicatieve vaardigheden en ben je fysiek gezien in staat de maaltijdkar te duwen en heb je een paar uurtjes over, dan horen we graag op welke dagen jij ons kunt helpen.

Klassieke muziek

Voor deze klassieke muziekmiddag zoeken wij een gastvrouw/heer die affiniteit heeft met klassieke muziek. Als vrijwilliger ondersteun je vooral bij het ophalen en terugbrengen van bewoners. Daarnaast verzorg je de koffie en thee tijdens de muziekmiddag. Het gaat om twee woensdagmiddagen per maand. 

Gastvrouw/-heer voor locatie Erve Leppink

Ondersteuning op de huiskamers op onze locatie Erve Leppink, aan de Geessinkbraakweg in Enschede. Je ondersteunt het zorgteam en draagt bij aan een prettige sfeer voor onze bewoners en bezoekers.
Dagdelen in overleg.

Iets nieuws / anders?
Heb je zelf ideeën of wil je je eigen vaardigheden of competenties inzetten voor onze cliënten, ook dan maken wij graag een afspraak met je! 

Meer informatie en aanmelden vrijwilligerswerk de Posten

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Anne Wilderink, telefoon 06 - 30626518,  of via vrijwilligers@deposten.nl
(telefonisch bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.30-12.30 uur).

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E