Vacatures vrijwilligers

Main Image
 
  • Duofiets%2520800x600
  • Groen%2520Verbindt%2520800x600
  • Koffie%2520inschenken%2520800x600
  • Koffie%2520inschenken2%2520800x600
  • Postenkoor%2520800x600
  • Rolstoel%2520800x600
  • Violen%2520800x600
  • vrijwilliger%2520maaltijdbezorging%2520800x600
  • Wandelen%2520met%2520clienten%2520800x600
  • Schildersatelier%2520800x600

Vrijwilliger worden bij de Posten

Binnen de Posten zijn ongeveer 300 vrijwilligers werkzaam. Zonder hen zijn we nergens! Vrijwilligers bieden net die extra ondersteuning en aandacht die zo bijdraagt aan het welzijn van onze bewoners en cliënten. We kunnen dan ook altijd extra enthousiaste vrijwilligers gebruiken, jong en oud, die een binding hebben met onze bewoners en cliënten., zelfstandig kunnen werken en rustig, geduldig en flexibel zijn. Vrijwilligerswerk bij de Posten is een mooie manier om actief bezig te zijn, ervaring op te doen en leuke mensen te ontmoeten. Kom jij ons helpen? Voor meer informatie over deze vrijwilligersvacatures kun je - tenzij anders vermeld - contact opnemen met Anne Wilderink, telefoon  06 -30626518, of via vrijwilligers@deposten.nl

Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor:

Vis- en aquariumverzorging

Op verschillende afdelingen in de Posten staat een aquarium met vissen. Daarom zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die affiniteit heeft met het reinigen van aquaria en het verzorgen van vissen. Ben jij de vrijwilliger die we zoeken? Neem dan contact op met Anne Wilderink, coördinator vrijwilligers, via 06-30626518  (whatsapp of telefonisch) of mail naar vrijwilligers@deposten.nl.

Tuinonderhoud

Voor onze sfeervolle binnentuin zijn we op zoek naar vrijwilligers met groene vingers! Onze binnentuin wordt onderhouden door een enthousiast team vrijwilligers. Dit team zoekt versterking. Behalve het onderhoud van het groen kan ook het verzorgen van onze konijnen, kippen, geiten en de volière tot de werkzaamheden behoren. De vrijwilligers zijn dagelijks van 9 tot 12 uur in de tuin. De werkdagen zijn in overleg.
Lijkt het jou leuk om in onze tuin aan de slag te gaan?  Neem dan contact op met Anne Wilderink, coördinator vrijwilligers, via 06-30626518  (whatsapp of telefonisch) of mail naar vrijwilligers@deposten.nl.

Ondersteuning OLB

Ons team Onderhoud, Logistiek Beheer zoekt handige vrijwilligers voor kleine klusjes in de appartementen van onze bewoners. Bij jij een "handige Harry of Harriët",  dan horen we graag van je! Je kunt contact opnemen met Anne Wilderink, coördinator vrijwilligers, via 06-30626518  (whatsapp of telefonisch) of mail naar vrijwilligers@deposten.nl.

Intern vervoer

Iedere dag staat een team vrijwilligers paraat om bewoners van de Posten naar activiteiten op diverse plekken binnen de Posten te brengen. Hierbij kun je denken aan de fysiotherapie, dagopvang, clubs, kapper, restaurant, etc. Dit gezellige team zoekt versterking! Werkdagen in overleg. Belangstelling?  Neem dan contact op met Anne Wilderink, coördinator vrijwilligers, via 06-30626518  (whatsapp of telefonisch) of mail naar vrijwilligers@deposten.nl.

Dagbesteding

De dagbesteding wordt bezocht door cliënten die nog zelfstandig thuis wonen. Veelal is er sprake van zowel somatische klachten als geheugenklachten. Deze mensen hebben behoefte hebben aan extra zorg, ondersteuning en begeleiding. De dagbesteding van de Posten biedt hen gezelligheid en structuur. Vrijwilligers spelen hierin een belangrijke rol. Samen met het personeel op de dagbesteding kijkt u naar de behoefte van de bezoeker. Op basis daarvan worden activiteiten georganiseerd. We vinden het belangrijk zoveel mogelijk rekening te houden met de activiteiten die mensen vanuit huis gewend zijn en deze te blijven ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan schilderen of bloemschikken, geheugentrainingen, samen koken en eten of het spelen van gezelschapsspellen. De dagbesteding is iedere dag van 9.00 tot 16.00 uur. Lijkt het je leuk om bij de dagbesteding aan de slag te gaan neem dan contact op met coördinator vrijwilligers Anne Wilderink  06-30626518 of mail naar vrijwilligers@deposten.nl

Duo-fiets

We zoeken iemand die met de elektrische duo-fiets van de Posten een ochtend of een middag met bewoners of bezoekers van de Posten wil fietsen. Ben je graag in beweging, houd je van buitenlucht en gezelligheid dan is dit iets voor jou!
Dagdeel en tijden in overleg. 

Gastvrouw/-heer voor locatie Erve Leppink

Ondersteuning op de huiskamers op onze locatie Erve Leppink, aan de Geessinkbraakweg in Enschede. Je ondersteunt het zorgteam en draagt bij aan een prettige sfeer voor onze bewoners en bezoekers.
Dagdelen in overleg.

Groen Verbindt: verzorgen planten en moestuin Erve Leppink

Voor Groen Verbindt zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die met bewoners van de Posten naar buiten kunnen om te genieten van het groen. Ook zoeken wij vrijwilligers die kunnen helpen bij het verzorgen van de planten en de moestuin van de Posten en op onze landelijke locatie Erve Leppink. Contactpersoon, Petra Reef, preef@deposten.nl,  telefoon: 053 - 4 753 753.

Maaltijdbezorgers voor in de wijk (Tafeltje Dekje)

Veel ouderen die zelfstandig wonen in de wijk de Posten maken gebruik van faciliteiten die de Posten biedt. Dat geldt vooral voor onze maaltijdservice. Daarom zoeken we vrijwilligers die van 11.15-13.00 uur de vers bereide maaltijden willen bezorgen bij wijkbewoners. Beschik je over goede communicatieve vaardigheden en heb je een paar uurtjes over, dan horen we graag op welke dagen jij ons kunt helpen. Als je, tegen een vergoeding, met je eigen auto kunt en wilt rijden is dat super, maar ook als je niet over een auto beschikt zijn we blij met je hulp! Lijkt het je leuk om als maaltijdbezorger aan de slag te gaan neem dan contact op met Chris van Velzen via  telefoonnummer 053 - 4 753 753 of mail naar vrijwilligers@deposten.nl 

Ondersteun bij het ontbijt van bewoners -  Erve Leppink

Het ontbijten gebeurt in een sfeervolle huiskamer met maximaal 8 bewoners. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld samen met bewoners tafels dekken, hulp bij het brood smeren, een praatje maken, koffie/ thee schenken, samen met bewoners afruimen en afwassen etc. Heb je interesse in deze functie, dan komen we graag met jou in contact. Uiteraard is het mogelijk om een ochtend mee te lopen. Voor meer informatie kun je bellen naar coördinator vrijwilligerswerk Anne Wilderink tel: 06-30626518 of mail naar vrijwilligers@deposten.nl

Ondersteunen ontbijt, koffie en warme maaltijden - afdeling revalidatie en herstel

Voor onze revalidatie- en herstelafdeling zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij het ontbijt en/of de koffie en/of de warme maaltijden.
Deze activiteiten gebeuren in een sfeervolle huiskamer maar ook in de appartementen van (tijdelijke) bewoners. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld samen tafels dekken, hulp bij het brood smeren, een praatje maken, koffie/ thee schenken, samen met bewoners afruimen en afwassen etc. 
Heb je interesse in deze functie, dan komen we graag met jou in contact. Uiteraard is het mogelijk om mee te lopen. Voor meer informatie kun je bellen naar coördinator vrijwilligerswerk Anne Wilderink tel: 06-30626518 of mail naar vrijwilligers@deposten.nl

Ondersteuning bij onze dames- en/of herengroepen

5 dagen in de week biedt de Posten aan 2 of 3 groepen dagbesteding aan in restaurant De Brink van de Posten. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die onze activiteitenbegeleiders kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van de (creatieve) dagbestedingsactiviteiten.  Ook assisteer je bij het schenken van koffie/thee en help je bij het uit serveren van de maaltijden. Deze groepen zijn iedere dag van 10.00 tot 14.00. Dagdeel uiteraard in overleg, 10.00-14.00 uur. 

Ondersteuning thuis

Cliënten die nog zelfstandig thuis wonen hebben soms ook behoefte aan een extra luisterend oor of iemand die samen leuke dingen gaat doen. Onze cliënten kijken altijd uit naar een vrijwilliger over de vloer. U kunt bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen, boodschappen doen of een lekkere wandeling maken. Als vrijwilliger bied je de mantelzorgers rondom de cliënt verlichting. Daarnaast zorg je voor een verbreding van het netwerk van de cliënt. Heb je interesse in deze vacature neem dan contact op met coördinator vrijwilligers Anne Wilderink  06-30626518 of mail naar vrijwilligers@deposten.nl

Wandelen met cliënten

In overleg ondersteun je een ochtend of een middag bij het wandelen met bewoners van de Posten, je biedt gezelligheid en maakt graag een praatje.
Dagdeel en tijden in overleg.   

Iets nieuws / anders?
Heb je zelf ideeën of wil je je eigen vaardigheden of competenties inzetten voor onze cliënten, ook dan maken wij graag een afspraak met je! 

Meer informatie en aanmelden vrijwilligerswerk de Posten

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Anne Wilderink, telefoon 06 - 30626518,  of via vrijwilligers@deposten.nl
(telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdagochtend en vrijdagochtend).

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E