Bezoekregels verpleeghuizen

Vorige week hebben premier Rutte en minister de Jonge tijdens hun persconferentie de versoepeling van de bezoekregels voor verpleeghuizen bekend gemaakt.
In alle verpleeghuislocaties (zonder besmetting) worden meerdere bezoekers toegelaten. Ook kunnen de bewoners van verpleeghuizen weer naar buiten voor een wandeling. Aan zowel bezoek in het verpleeghuis als aan het maken van een wandeling buiten worden nog wel voorwaarden gesteld. Zo is de duur van bezoek of de frequentie in de meerderheid van de verpleeghuislocatie nog beperkt. Aankomende weken zullen deze beperkingen, zodra dat kan, steeds vaker worden weggenomen. 

Wat betekent dit voor de bezoekregeling van de Posten?

Vooruitlopend op deze uitspraken was de bezoekregeling van de Posten al versoepeld. Deze kunnen we dus handhaven. Alle bewoners en contactpersonen zijn geïnformeerd over de nieuwe bezoekregeling. In het kort komen de afspraken neer op:

  • Elke bewoner kan dagelijks per tijdblok maximaal 2 bezoekers ontvangen in zijn/haar eigen appartement.
  • Er zijn 4 tijdsblokken per dag.
  • Het gebruik van een mondkapje door bezoekers op afdelingen voor bewoners met dementie blijft verplicht.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek en blijf thuis indien u corona-achtige klachten heeft.
  • Buiten wandelen met familie/naasten is toegestaan. Belangrijk daarbij is de regel: vermijd drukte.
  • We blijven bezoekers vooraf vragen om zich te registreren via het digitale reserveringssysteem. Dit doen we zodat we een maximum kunnen stellen aan het aantal bezoekers dat tegelijk binnen is, zodat we snel kunnen voldoen aan de voorwaarde voor het contactonderzoek van de GGD. Er zit dagelijks een vrijwilliger bij de hoofdingang met een uitgeprinte lijst van aangemelde bezoekers. Al het bezoek wordt daarop aangevinkt bij ontvangst en vertrek. Zo houden we toch een goede registratie in stand, die gebruiksvriendelijker is voor bezoekers.  

Andere bezoekers

Externe behandelaren zoals het inloopspreekuur van Beter Horen, maar ook bijvoorbeeld de kapster aan huis zijn vanaf 1 juli weer welkom. Ook zij moeten zich bij binnenkomst en vertrek registreren. Voor hen geldt dat zij 1,5 meter afstand in acht moeten nemen, hun handen moeten desinfecteren en een mondneusmasker moeten dragen als zij langdurig (klant)contact binnen 1,5 meter hebben. Ook vragen we hen om bij vertrek een lijst aan te leveren waarop staat bij welke bewoners zij zijn geweest. Zij ontvangen hierover bij binnenkomst meer informatie. Ook bewoners zijn hierover geïnformeerd. 

Datum: 29 juni 2020

 > Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E