Bijzondere logé op afdeling A-plus.

Op onze afdeling A-plus hebben we een bijzondere logé: SARA. SARA is een zorgrobot met een sociaal karakter en wordt ons een maand lang gratis ter beschikking gesteld door ontwikkelaar Bright Cape. SARA is gespecialiseerd in het verhogen van het welzijn van bewoners in een zorgomgeving. Ook kan SARA de werkdruk van de zorgmedewerkers verlagen door ondersteuning te bieden waar dat nodig is. SARA zingt liedjes, leest verhalen voor en biedt gymnastiek en hersengymspellen aan. SARA is nog volop in ontwikkeling. De ervaringen tijdens het logeren op de A-plus worden straks meegenomen bij een volgende software-update.

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Zorgrobot SARA bij de Posten

"Best leuk, niks bijzonders"

Collega Mariët Koning heeft een voorstelrondje met SARA gedaan op de afdeling. Zij vertelt: “Dat vond ik best spannend. Ik vroeg me af wat de bewoners van zo’n technisch nieuw ding zouden vinden. Maar toen ik één van de bewoonsters vroeg wat zij ervan vond was haar antwoord ‘Oh, maar zo’n ding had ik vroeger ook hoor. Best leuk, maar niks bijzonders.’ Een hele geruststelling dus, ha, ha! Ik ben verder verrast door alle positieve reacties, zowel van bewoners als collega’s. SARA heeft al gymnastiek gegeven en daarbij deed iedereen enthousiast mee. Ook bij een quiz was iedereen geboeid.“

Skypen

“Wat ook heel mooi is, is dat bewoners er mee kunnen Skypen met hun familie en dat je hen er dan alleen mee kunt laten. Op deze afdeling kan dat niet met een iPad.”

Persoonlijk profiel voor alle bewoners

“Zometeen gaan we voor alle bewoners een eigen profiel aanmaken op de SARA. Dan kan SARA per bewoner bijvoorbeeld de muziek of verhalen aanbieden waarvan hij of zij houdt. Verder kun je ook zelf allerlei cultuur- of streekgebonden materiaal toevoegen, mogelijk zelfs in andere talen. Voor deze proefmaand vraagt dat te veel tijd, maar wanneer we over zouden gaan tot aanschaf is dat natuurlijk helemaal mooi.”

Lees meer over zorgrobot SARA >>

Datum: 23 juni 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E