Rook(vrij) beleid van de Posten

Al geruime tijd worden er landelijk stappen gezet richting een rookvrije generatie. De Rijksoverheid wil toewerken naar een rookvrije samenleving in heel Nederland. De Posten heeft hierin als zorginstelling én werkgever een voorbeeldfunctie. We vinden het belangrijk bij te dragen aan deze cultuuromslag. Het rook(vrij) beleid van de Posten heeft als doel bewoners een gezonde woonomgeving te bieden én medewerkers en vrijwilligers een rookvrije werkplek. Met roken bedoelen wij alle soorten rookwaar, waaronder ook de e-sigaret. Het volgende beleid is van kracht:


Bewoners en klanten 

Alle inpandige rookruimtes zijn gesloten. Op dit moment kunnen permanente bewoners met een rookwens roken op het terras, het balkon of het eigen appartement. Mits de omgeving hier geen hinder van ondervindt. Voor de kamers op onze pg-afdelingen geldt een rookverbod in verband met de veiligheid. Tijdelijke bewoners op de afdelingen GRZ/Herstel kunnen alleen nog roken op het terras of het balkon, mits ook hier de omgeving geen hinder ondervindt. Tijdelijke bewoners mogen niet meer roken in hun kamer. In de binnentuin geldt een rookverbod. Bewoners en klanten zijn inmiddels geïnformeerd. 

Medewerkers, naasten/bezoekers en vrijwilligers

Voor medewerkers, naasten/bezoekers of vrijwilligers geldt dat in de gebouwen, terrassen en binnentuin van de Posten en Erve Leppink roken niet is toegestaan. Als medewerkers, naasten/bezoekers of vrijwilligers willen roken dan kan dit buiten de gebouwen op de daarvoor door de Posten tijdelijk aangewezen rookplekken. 

Met ingang van 1 januari 2023 is de Posten en Erve Leppink volledig rookvrij. Per deze datum vervallen alle tijdelijke aangewezen rookplekken op het buitenterrein. Dit verbod geldt voor medewerkers, naasten/bezoekers en vrijwilligers. De uitzondering op dit rookverbod, zoals hierboven beschreven voor permanente en tijdelijke bewoners met een rookwens blijft bestaan. Echter, roken in het appartement (toegestaan voor permanente bewoners) is dan enkel onder voorwaarden of maatwerkoplossing. Dit alles binnen de dan geldende wet- en regelgeving. > Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E