Muziektherapie

Brengt u in beweging

Veel mensen ervaren muziek als iets persoonlijks dat bijdraagt aan de kwaliteit van hun leven. Zo kan muziek herinneringen oproepen, emoties beïnvloeden, mensen in beweging brengen of ontspannen. Het kan helpen bij bijvoorbeeld het uiten van en omgaan met emoties, rouwverwerking, vermindering van spanning of onrust, verzachten van pijn.
Ook kan muziek bijdragen aan het doorbreken van isolement en verminderen van gevoelens van eenzaamheid. Puur functioneel draagt muziek bovendien bij aan onder andere activatie van het geheugen, verbetering van spraak- en taalvaardigheden en motorische vaardigheden. 

Muziek in behandelplan

Om bovenstaande redenen zetten we bij de Posten graag muziek in bij de behandeling. Dan maken hiervoor samen met u en uw contactpersoon een behandelplan. Tijdens de muziektherapie werkt u aan de doelen uit dat behandelplan, bijvoorbeeld door samen muziek te luisteren, te zingen, te bewegen op muziek, liederen te schrijven en/of instrumenten te bespelen.

Meer informatie en contact Muziektherapie

Voor meer informatie over de mogelijkheden van muziektherapie kunt u contact met opnemen, via telefoon: 053 - 4 753 753, of e-mail: muziektherapie@deposten.nl

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E