Lief echtpaar schenkt multifunctionele radio's

De Posten heeft vorige week een groot aantal multifunctionele radio’s in ontvangst genomen. De radio’s met FM, DAB+, cd-speler, bluetooth, platenspeler-input voor usb-stick en koptelefoon werden geschonken door familie Post. De radio’s hebben dus alle moderne functies, maar zien er toch uit als een ouderwetse radio. Daarmee hebben ze een voor de bewoners van de Posten een herkenbaar uiterlijk. Op 22 huiskamers verspreid over verschillende afdelingen binnen de Posten en op de locatie Erve Leppink staat nu een radio die betaald is met het geld van echtpaar Post. 

Met hun gift raken en bereiken de gulle gevers bijna alle bewoners van de Posten, maar ook wijkbewoners die naar de dagopvang van de Posten gaan. Door de verschillende functies kunnen de radio’s worden gebruikt om gewoon een muziekje mee te luisteren, maar ook voor activiteiten. De bewoners van de Posten kunnen er hun CD’s op LP’s van vroeger op afspelen en hiermee herinneringen ophalen. 

Muziek beïnvloedt de stemming en helpt herinneringen ophalen

Mariët Koning, coördinator Muziek bij de Posten is enorm blij met de nieuwe radio’s: “Muziek is één van de vier welzijnsthema’s binnen de Posten. Muziek is voor vrijwel alle bewoners onderdeel van het leven (geweest). Het is heel belangrijk dat wanneer mensen bij ons komen wonen zij nog steeds hun ‘eigen’  muziek kunnen luisteren. Daarvoor is deze radio een mooi hulpmiddel. Bij mensen met dementie is muziek een middel waarmee we hun stemming kunnen beïnvloeden en dat herinneringen helpt ophalen. Het is prachtig om te zien dat veel mensen in een vergevorderd stadium van dementie nog heel goed reageren op de muziek van vroeger.”

De heer Post zit bij de biljartvereniging van de Posten en het echtpaar eet regelmatig in Restaurant De Brink van de Posten. Ze voelen zich verbonden met de Posten en willen met hun geld graag iets doen wat de bewoners direct raakt. In eerste instantie was hun voorstel om een braintrainer aan te schaffen, maar die heeft de Posten al in huis. Het aanschaffen van de radio’s was een tegenvoorstel van de Posten en zij vonden dit een mooi doel.

Video rondbrengen nieuwe multifunctionele radio's

Vanwege de coronamaatregelen konden de gulle gevers niet zelf een rondgang door de Posten maken om de multifunctionele radio's op alle afdelingen te bezorgen. Mariët Koning en Justin Davidson namen de honeurs waren en maakten een video om het echtpaar te bedanken. Klik op de afbeelding hieronder om de video te bekijken.

Screenshot video multifiunctionele radio's rondbrengen bij de Posten

Datum: 6 juli 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E