Roparun doneert twee koppelbedden aan de Posten

Deze week ontving de Posten twee koppelbedden, dankzij de bemiddeling van het Netwerk coördinatoren Palliatieve Zorg Twente. Het geld hiervoor werd opgehaald door deelnemers aan de Roparun: een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. De lopers, waaronder de Twentse teams de Almeloopers, EnscheDay4Quality en Stichting Haaksbergen Runners, leverden niet alleen een sportieve inspanning, maar ook een inspanning om geld op te halen voor goede doelen. Eén van die doelen is het Netwerk coördinatoren Palliatieve Zorg Twente.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingHenny Keekstra demonstreert het koppelbed aan Latoya Holtkamp en Tanja Exterkate van de Posten

Foto: Henny Keekstra demonstreert het koppelbed aan Latoya Holtkmap en Tanja Exterkate, verzorgenden afdeling de Es

Koppelbed ideale oplossing voor samenzijn in zorgomgeving

Het koppelbed is een logeerbed en de ideale oplossing voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.De koppelbedden werden in ontvangst genomen door Henny Keekstra, verpleegkundige binnen de Posten. “Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit.”
Rick van Geffen, manager Woonzorg bij de Posten, is verheugd met de komst van de koppelbedden. “We plaatsen één bed op locatie de Posten en één op Erve Leppink. Ze kunnen gebruikt worden in de terminale fase, wanneer hier behoefte aan is bij cliënt of partner. Maar ook bij bewoners met dementie kan het rust bieden in een onrustige situatie.”

13 juni 2019


> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E