Het Groene Spoor brengt mensen bij elkaar

Hoe zorg je ervoor dat bewoners van zorginstellingen en buurtbewoners van Enschede-Zuid met elkaar in contact komen? Dat doen zorginstellingen de Posten en de JP van den Bent stichting met het project Groen Verbindt. Via de routes van het Groene Spoor worden Erve Leppink en de Posten verbonden met de Zuidwijken. “De extra meerwaarde van het Groene Spoor is dat de mensen en organisaties langs de routes steeds meer met elkaar verbonden zijn” vertelt Karin, vrijwilliger bij Groen Verbindt.

Groene Spoor: 3 wandel- en fietsroutes in Enschede-Zuid

Het Groene Spoor bestaat uit drie wandel- en fietsroutes in Enschede-Zuid en starten allemaal bij Erve Leppink. “Je hebt veel routes buiten gemeente Enschede”, vertelt Karin. “Deze routes liggen juist in de wijken.” Langs het Groene Spoor is er van alles te zien, doen en beleven rondom het thema groen. Je kunt een kijkje nemen bij de moestuin bij Erve Leppink, de kinderboerderij, stichting ‘t Helmgras en nog veel meer. “Er komen veel wandelaars en fietsers bij ons langs om de dieren te bekijken” vertelt Leon Haghuis, beheerder van kinderboerderij de Wesseler. 

Tekst gaat verder onder het kaartje
Wandel- en fietsroutes Groene Spoor Enschede-Zuid

Het belangrijkste doel van het Groene Spoor is om bewoners, cliënten en organisaties bij elkaar te brengen. “We weten elkaar steeds beter te vinden” vertelt Leon. “We werken onder andere samen met de wijkraad, wijkcentrum de Magneet, Albert Heijn Helmerhoek, speeltuin ’t Polböske en nog veel meer. Het zijn allemaal organisaties die iets doen voor de inwoners van Zuid” vult Karin aan. “We organiseren samen activiteiten als het oogstfeest op Erve Leppink en bedenken hoe we het Groene Spoor kunnen uitbreiden”. 

Leon en Karin zijn trots op het Groene Spoor. Er wordt veel gebruik gemaakt van de wandel- en fietsroutes, juist in deze tijd. “Mensen hebben meer behoefte om buiten te zijn, zeker door de coronacrisis. Als ik in de ochtend naar de kinderboerderij ga dan zie ik al mensen wandelen.” vertelt Leon. “En de bewoners van beide instellingen maken gebruik van het Groene Spoor voor rolstoelwandelingen” vult Karin aan. “Het succes is al behaald, met nog veel plannen voor de toekomst” besluit Karin.

Lees meer over het Groene Spoor en de activiteiten op de website van Groen Verbindt >>> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E