Collega in beeld: Evelyn Landkroon, thuiszorgteam Lindenbof

Evelyn Landkroon werkt al bijna 30 jaar als Verzorgende IG bij de Posten. De laatste 20 jaar doet zij dat in het thuiszorgteam dat actief is in serviceflat Het Lindenhof in Enschede:

Door Ingrid Bargeman

“Destijds was ik nauw betrokken bij de opstart van het thuiszorgteam hier. We hadden toen één cliënt. Nu bestaat ons team uit 15 verzorgenden IG , 1 leerling-verzorgende IG , een Helpende, twee wijkverpleegkundigen en één Verpleegkundige. Er wonen hier 140 mensen, waarvan wij er aan 60 zorg leveren. Dat doen we in een intramurale setting, maar het is wel thuiszorg. Bij thuiszorg gaat het altijd om planbare zorg. Als plannen niet meer lukt wordt het moeilijk, bijvoorbeeld als iemand niet meer zelfstandig naar het toilet kan. Ook de bewoners van Het Lindenhof die niet bij ons in zorg zijn kunnen ons trouwens alarmeren. Dat is de afspraak met Woonzorg Nederland, de verhuurder van deze serviceflat. We zijn hier 24 uur per dag aanwezig en hebben wel eens alarmeringen gehad van gesprongen waterleiding, lichte  brand, maar meestal als iemand zich niet goed voelt.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Evelyn Landkroon verzorgende IG thuiszorgteam Het Lindenhof van de Posten

Meer dan billen wassen

“Mensen hebben niet altijd een juist beeld van het werk van een thuiszorgmedewerker. Op een verjaardag wordt wel eens lacherig gesteld “Oh ja, jij wast de billen van oude mannetjes”, maar wij doen veel meer; van het opwarmen van de warme maaltijd, brood smeren, injecteren en wondbehandeling, alle verzorgende en verpleegtechnische handelingen die voorkomen, tot en met stervensbegeleiding. Welke zorg iemand krijgt is afhankelijk van de indicatie. Die wordt vervolgens ‘vertaald’ naar aantallen zorgminuten. Als zich geen calamiteiten voordoen komen we daar over het algemeen wel mee uit. Voor stervensbegeleiding geldt bijvoorbeeld een ruimere indicatie, dus daaraan kunnen we meer tijd besteden. Zo kunnen we rond de vaste diensten personeel bijplannen op basis van de zorgminuten.”

Personeel

“Ons team is nu vrij groot, waardoor we makkelijker dan voorheen ziektes van collega’s kunnen opvangen. Het is in de thuiszorg lastig om aan personeel te komen. Daarom is het belangrijk om het personeel dat er is te behouden. De sfeer in het team is gelukkig heel goed en ook de flexwerkers die hier komen vinden het hier leuk. De meeste collega’s en cliënten ken ik al jaren. Dit voelt dan ook als mijn tweede thuis."

Training Omdenken

“De Posten is volop in ontwikkeling en daar bemoei ik me graag tegenaan. Ik vind het leuk om met allerlei ideeën te komen over wat er anders of beter zou kunnen. Het is mooi dat daar ook naar geluisterd wordt, al kan het mij soms niet snel genoeg gaan, ha, ha. Laatst heb ik nog een offerte mogen indienen voor een training Omdenken waaraan verschillende collega’s vanuit de hele organisatie mogen meedoen. Hopelijk kan dat inderdaad doorgaan, want dat past mooi in ons zelforganiserende team. Daarvan durf ik trouwens best te zeggen dat wij het hier aardig op de rit hebben.”

Ook geïnteresseerd in werken bij de Posten? Check dan onze vacatures op www.werkenbijdeposten.nl

18 december 2019> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E