Erve Leppink viert vijfjarig bestaan

Op 1 mei viert Erve Leppink (een van de locaties van Zorgcentrum de Posten) haar 5-jarig bestaan. Vanwege de coronamaatregelen in ingetogen vorm. Jolanda Verschoof is leidinggevende bij de Posten. Ze vertelt: “Gelukkig hebben we op Erve Leppink nog niet te maken gehad met corona-besmettingen. Maar natuurlijk raken de maatregelen ons ook. Vooral het gemis van persoonlijk contact met familie is dagelijks voelbaar. We stimuleren beeldbellen en sturen regelmatig foto’s en filmpjes naar de mensen thuis. Bovendien worden we bedolven onder hartverwarmende attenties van buitenaf. Kortom; we doen er -ook nu- alles aan om mensen alsnog een leuke dag te bezorgen. Juist daarom staan we op 1 mei toch stil bij het vijfjarig jubileum van Erve Leppink. Met taart en een toost en muzikale ondersteuning. Familie ontvangt deze dagen een thuis een feestelijke groet vanuit Erve Leppink. Zo maken we er, ook nu, een klein feestje van.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Erve Leppink, locatie van de Posten in Enschede

Jolanda vertelt het verhaal vanuit Erve Leppink. Deze locatie van zorgcentrum de Posten ligt aan de rand van Enschede-Zuid. Voorzien van een prachtige boomgaard en pluktuin en met prachtig uitzicht over de weilanden. Volop in het groen dus. Er heerst een prettige rust. Daarmee is het niet alleen een fijne omgeving voor de bewoners van de Posten en JP van den Bent, het is ook een geliefde locatie voor dagbesteding en vrijwilligerswerk. Precies wat de Posten en JP van den Bent 5 jaar geleden voor ogen hadden toen Erve Leppink geopend werd.

"Vooral de samenwerking maakt dit gebouw bijzonder"

Op het terrein van Erve Leppink staan vier huizen. In drie ervan wonen mensen met dementie. Voor hen is 24 uur per dag zorg van de Posten aanwezig. Het vierde huis wordt bewoond door cliënten van JP van den Bent. Zij bieden daar ook dagbesteding. Mensen kunnen werken in het groen, verzorgen de dieren of bakken taarten. Er is ook ruimte voor creatieve activiteiten, zoals hout bewerken, mozaïeken en schilderen.
Jolanda vertelt enthousiast over de voordelen die de combinatie van de Posten en JP van den Bent met zich meebrengt. “Bewoners van de Posten en JP van den Bent ondernemen regelmatig dingen samen. Van wandelen tot koekjes bakken en van de krant lezen tot tuinieren. We kunnen daarbij ook rekenen op een grote schare vrijwilligers. Dat zijn veelal mensen uit de wijk, maar ook veel mantelzorgers spelen een rol als vrijwilliger. Zij kunnen naar wens en mogelijkheden meehelpen. De saamhorigheid is hier erg groot en dat is echt van toegevoegde waarde voor bewoners, maar ook voor hun familie en voor wijkbewoners.”

Groene vingers zorgen voor verbinding

Groen speelt een grote rol op Erve Leppink. Zo staat Erve Leppink centraal in het project Groen Verbindt. Dit gezamenlijke initiatief van JP van den Bent en de Posten verbindt de wijken Helmerhoek, Wesselerbrink en Stroinkslanden met de locaties Erve Leppink en de Posten via groen. Zo is er Het Groene Spoor; een belevingsroute door de drie Enschedese zuidwijken. En natuurlijk de moestuin op het terrein van Erve Leppink. Deze wordt onderhouden door een grote groep bewoners van Erve Leppink, wijkbewoners en vrijwilligers. Zij tuinieren er en verzorgen de dieren. De eigen verbouwde groenten worden gebruikt bij het koken en bakken. Een prachtig voorbeeld van samenwerking.

1 mei 2020

> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E