Eerste vaccinatieronde bewoners afgerond

Wij zijn blij dat bijna alle bewoners waarvan de specialist ouderengeneeskunde de hoofdbehandelaar is, op 26 of 27 januari de eerste vaccinatie tegen het coronavirus hebben gekregen. Dankzij goede samenwerkingsafspraken met de huisartsen hebben we ook de meeste bewoners die vallen onder de huisarts gevaccineerd. 

Volgens de vaccinatievoorschriften moesten bewoners gedurende 15 minuten na toediening van het vaccin in de gaten worden gehouden voor het geval er sprake zou zijn van een allergische reactie. Gelukkig waren er geen noemenswaardige reacties op de prik.

Deze vaccinatie was een grote operatie, die een zorgvuldige voorbereiding vroeg. Dankzij de goede organisatie van het vaccinatieteam en de medewerking van de zorgteams, verliep het vaccineren rustig en vlot. Een compliment is dan ook op zijn plaats aan iedereen die hard heeft gewerkt om dit mogelijk te maken.

Bent u benieuwd hoe dit in de praktijk is gegaan? Bekijk dan dit filmpje >>.
(tekst gaat verder onder het filmpje)

Eerste vaccinatieronde bewoners afgerond

Na het vaccineren van de bewoners was er nog een aantal vaccins over. Die zijn gegeven aan zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor vaccinatie door de GGD, maar nog geen afspraak hebben kunnen maken. Zo is er geen verspilling en zijn alle geleverde vaccins terecht gekomen bij mensen die in deze fase van de landelijke planning aan de beurt zijn.

29 januari 2021> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E