Eerste beppie in gebruik bij de Posten

Donderdag 23 april wordt beppie in gebruik genomen bij de Posten. Beppie is een app apparaat dat bewoners in een verzorgings- of verpleeghuis in staat stelt om gemakkelijker in contact te blijven met hun familie en geliefden. Beppie zet een fysieke ansichtkaart, geschreven door ouderen, om in een appje op de smartphone. Andersom wordt een appje op de smartphone omgezet in een fysieke ansichtkaart. 

Ank Braspenning, beleidsadviseur van de Posten vertelt: “In 2017 werkte de Posten al mee aan het experiment App een oma van een aantal studenten van de Universiteit Twente. Zij ontwikkelden een apparaat waarmee handgeschreven berichten gestuurd kunnen worden naar familie, waarbij de ontvanger het bericht via een appje binnenkrijgt op zijn telefoon, en vice versa. Het bleek een succes. Maar de machine kon nóg beter, vond student Joran van der Sluis. Daarom maakte hij er zijn afstudeeropdracht van voor de Universiteit Twente, in samenwerking met Nedap en de Posten.”

Joran onderzocht binnen de Posten de behoeftes van ouderen. Maar dat onderzoek liep vanwege het coronavirus anders dan gepland. “Desondanks hebben Joran en zijn collega’s de afgelopen weken keihard gewerkt om vaart te zetten achter de ontwikkeling van dit apparaat. Het kreeg de toepasselijke naam beppie en wordt donderdag in gebruik genomen op een van onze afdelingen.”, aldus een enthousiaste Ank. Ze gaat verder: “Beppie verbindt ouderen met communicatietechnieken van nu, op een voor hen vertrouwde manier. Bovendien draagt het bij aan de bestrijding tegen eenzaamheid. En dat is, juist in deze tijd waarin onze bewoners geen bezoek kunnen ontvangen, natuurlijk een ongelooflijke meerwaarde.”

Beppie ziet eruit als een kleine brievenbus en wordt geplaatst in een verpleeghuis. Met de Telegram-app sturen kinderen en kleinkinderen een app of foto naar beppie voor opa en oma in de zorginstelling. Beppie print de app uit als ansichtkaart. Het papieren kaartje biedt opa en oma tevens ruimte om iets terug te schrijven. De geschreven reactie sturen zij retour via de beppie-brievenbus. Het kaartje wordt gescand en naar de ontvanger geappt als foto. Beppie wordt in eerste instantie gebruikt op huiskamer de Torenhoeve. Als het een succes is wordt het apparaat ook op andere plekken binnen de Posten ingezet. 

Eerste beppie in gebruik bij de Posten

Meer informatie over de beppie vindt u op www.nedap.com/beppie

22 april 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E