Familie schenkt duofiets aan de Posten en de wijk

Zaterdag 28 september was het Burendag. Voor de Posten reden voor een buurtfeestje. Onder het genot van muziek, proeverijen van lekkere hapjes, drankjes en een vol activiteitenprogramma konden buurtbewoners kennismaken met de Posten. Ook bewoners van de Posten genoten met volle teugen van de activiteiten. 

Het doel van de landelijke Burendag is mensen dichter bij elkaar brengen. Koren op de molen van Rick Hogenboom, bestuurder van de Posten. “De Posten staat in het hart van de buurt de Posten en midden in de samenleving. Vanuit de coalitie Onze buurt de Posten werken we de komende jaren samen met Gemeente Enschede, woningcorporatie Domijn en Woonzorg Nederland én een heleboel partners aan het creëren van een duurzame buurt. Een evenement als Burendag sluit daar natuurlijk naadloos bij aan. De wijkraad Wesselerbrink, SVEN en Domijn rolden bijvoorbeeld samen een rode loper uit van de Lintveldebrink naar de Posten. Een letterlijke verbinding dus. Maar ook de deelname van basisscholen Mecklenburg en de Broekheurne en Kaliber Kunstenschoool aan Burendag vind ik een prachtig voorbeeld van verbinding.” 

Eén van de feestelijke hoogtepunten was de ingebruikneming van een nieuwe duofiets. De 94-jarige Meneer Langkamp, bewoner van de Posten, fietste vroeger dagelijks vele kilometers. Zijn gezondheid laat dat nu niet meer toe, maar zijn wens om naar buiten te gaan blijft. Een duofiets is dan een uitkomst. Deze wens kwam de familie Post ter ore. Zij besloten daarop een duofiets te schenken aan de Posten. “De fiets is niet alleen voor bewoners van de Posten, maar is ook voor wijkbewoners bedoeld. We hopen dat er vele fietskilometers op gemaakt worden.”, aldus meneer Post. 
Schenking duofiets de Posten

28 september 2019> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E