Dementievriendelijke oversteek in de top 3

“Het is gelukt! Het ANWB Fonds heeft net bekend gemaakt dat we in de top 3 van Overijssel staan,” vertelt Ank Braspenning enthousiast. “Iedereen ontzettend bedankt voor het stemmen. Zonder jullie hulp was dit niet gelukt. Op 15 december wordt de winnaar bekend gemaakt. Dus het blijft nog wel even spannend.” 

Wellicht heeft u via onze social media-kanalen gelezen over de plannen van ‘onze buurt De Posten’ (een samenwerking van Zorgcentrum De Posten, gemeente Enschede, woningcorporaties Domijn en Woonzorg Nederland) om een ‘dementievriendelijke oversteek’ te maken op het kruispunt van de Lintveldebrink met de Broekheurne-Ring. Dat kruispunt wordt nu als onveilig ervaren. Oversteken op dat kruispunt is alleen wel de snelste en meest logische manier om vanuit De Posten bij bijvoorbeeld het winkelcentrum te komen. 
Ank Braspenning van onze buurt De Posten vertelt: “We hebben onze plannen ingediend bij het ANWB Fonds. Dat fonds geeft per provincie geld aan een project dat bijdraagt aan een veilig, duurzaam en mobiel Nederland.”

Tot 24 november kon gestemd worden. De drie projecten met de meeste stemmen komen in aanmerking voor de financiële bijdrage. Ank: “Een jury gaat nu de top 3 beoordelen. De jury kiest dus de winnaar. Dus nu moeten we duimen en afwachten. We zijn sowieso blij dat we de top drie hebben gehaald. Dat zoveel mensen op ons hebben gestemd, betekent dat het voor veel mensen belangrijk is. Goed om te zien dat men zo betrokken is!” 

Bekijk hieronder de video over de plannen voor de dementievriendelijke oversteek: 


Kijk voor meer informatie over de dementievriendelijke oversteek op www.onzebuurtdeposten.nl. Voor meer informatie over dementie: www.dementievriendelijk.nl

30 november 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E