Dementievriendelijke oversteek

Al langere tijd werken de Posten, woningcorporaties Domijn en Woonzorg Nederland en de Gemeente Enschede samen met wijkbewoners in de coalitie 'Onze Buurt de Posten'. Het doel: samen werken aan een wijk waar je veilig en gezond kunt opgroeien en prettig oud kunt worden. De dementievriendelijke oversteek aan de Broekheurne-ring is een resultaat van die samenwerking. Op 29 maart werd de oversteek officieel geopend door burgemeester Roelof Bleker.

De dementievriendelijke oversteek zorgt ervoor dat bewoners uit de buurt en de Posten veilig de drukke weg kunnen oversteken naar Winkelcentrum Zuid. Niet alleen de oversteek is hiervoor aangepast, maar van de Posten tot het winkelcentrum zijn aanpassingen gedaan om de route dementievriendelijk te maken.

Bankjes en tegels
De combinatie van herkenningspunten helpen mensen met dementie enorm. Zo liggen er blauwe tegels met aanwijzingen in de stoep verwerkt. Er staat een winkelwagentje op met een pijl, maar ook een huisje met een pijl. Zo is het makkelijker oriënteren welke kant je op moet. De extra bankjes die geplaatst zijn hebben opvallende kleuren, bieden een rustpunt én zijn ook voorzien van pijlen. Dat geeft veel houvast wanneer iets gemakkelijks als boodschappen doen niet meer vanzelfsprekend is.

Lang gekoesterde wens
Aan het begin van 2022 waren de werkzaamheden gereed. Een resultaat dat mede tot stand is gebracht met hulp van de stadsingenieurs en verkeerskundigen van de gemeente, de experts van Stichting Alzheimer Nederland, de Wijkraad Wesselerbrink en de ANWB. Vanuit de Posten heeft o.a. casemanager dementie Brenda van Hardeveld een belangrijke rol gespeeld. Een unieke aanpak om de langgekoesterde wens uit de wijk waar te maken.

Een stap dichterbij
Ank Braspenning (lid van het Kernteam Onze Buurt De Posten): “Dit resultaat is een kroon op het werk van iedereen die zich hard heeft gemaakt voor de realisatie van de dementievriendelijke oversteek. We zijn enorm blij dat de oversteek niet alleen veiliger, maar ook dementievriendelijk is. Daarmee zijn we letterlijk een stap dichterbij een wijk waar iedereen fijn kan wonen en leven.”

Van de opening op 29 maart is een video gemaakt:

Dementievriendelijke oversteek

> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E