Coronavirus - Update 17 maart 2020

In de Posten en op Erve Leppink doen we er alles aan om onze klanten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers een fijne en veilige leefomgeving te bieden. De ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus (COVID-19) hebben dan ook voortdurend onze aandacht. In de Posten volgen we de richtlijnen van het RIVM. 

Deuren gesloten voor bezoekers en externe dagopvang gesloten

De actuele situatie is voor ons aanleiding de maatregelen nog verder aan te scherpen, omdat de bescherming van de gezondheid van kwetsbare ouderen en zorgmedewerkers nu van het grootste belang is. Vanaf woensdag 18 maart 21.00 uur sluiten de Posten en Erve Leppink hun deuren voor alle bezoekers. Alleen wanneer er sprake is van medische noodzaak of een terminale fase maken wij op beperkte schaal een uitzondering op deze maatregel. De externe dagopvang is met ingang van 19 maart gesloten. Ook andere zorgorganisaties in Enschede hebben besloten de komende tijd geen bezoekers toe te laten en hun dagopvang te sluiten.

Voorkomen van verspreiding staat voorop

We begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is, in de eerste plaats voor de bewoners, maar ook voor hun familie en naasten. Het voorkomen van verspreiding van het coronavirus binnen de Posten en op Erve Leppink staat nu voorop. We informeren onze bewoners over deze maatregelen alle eerste contactpersonen waarvan het e-mailadres bij ons bekend is ontvangen een e-mail. Familieleden en naasten wordt met klem verzocht om, als het niet nodig is, ook op 18 maart al af te zien van een bezoek aan de Posten en Erve Leppink. Voor familieleden die de was verzorgen voor bewoners van de Posten wordt nog naar een oplossing gezocht die voor iedereen werkbaar is.

Alternatieven voor contact

Het sluiten van de deuren is voor de Posten een extreme maatregel die niet past in onze anders zo gastvrije sfeer. Toch zijn we ervan overtuigd dat dit nu voor iedereen het beste is dat we kunnen doen. We rekenen dan ook op uw begrip en medewerking. Een telefoontje of een kaartje sturen zijn mooie alternatieven om toch contact te hebben met uw familielid of bewoner in de Posten. Ook van onze kant gaan we op zoek naar mogelijkheden om het contact tussen bewoners en familie op andere manieren te organiseren en om het dagelijks leven voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te houden.

17 maart 2020
> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E