Coronavirus - Update 14 maart 2020

In de Posten en op Erve Leppink doen we er alles aan om onze klanten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers een fijne en veilige leefomgeving te bieden. De ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus (COVID-19) hebben dan ook voortdurend onze aandacht. 
In de Posten volgen we de richtlijnen van het RIVM. Naar aanleiding van de nieuwe landelijke maatregelen die op 12 maart zijn afgekondigd, neemt de Posten daarnaast een aantal aanvullende maatregelen, uit voorzorg voor onze kwetsbare doelgroep. 

Wat betekent dit voor u? 

Denk na voordat u de Posten en Erve Leppink bezoekt

Natuurlijk kunt u uw familielid in de Posten en op Erve Leppink komen bezoeken. Het RIVM doet echter een dringend beroep op iedereen om bezoek aan kwetsbare personen te beperken. Dus heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek aan de Posten dan uit. Een telefoontje of kaartje zijn tijdelijk mooie alternatieven.
Van iedereen wordt gevraagd de loopbewegingen binnen de Posten en Erve Leppink zoveel mogelijk beperken. Wilt u daarom bij binnenkomst en vertrek de kortste route nemen?

De Brink gesloten 

Omdat er in ons restaurant De Brink regelmatig veel mensen bij elkaar zijn én omdat hier veel mensen van buiten de Posten te gast zijn, is het risico op verspreiding of besmetting met het virus hier extra groot. Uit voorzorg is daarom besloten dat De Brink met ingang van maandag 16 maart in elk geval tot en met 31 maart gesloten is.Tot en met zondag 15 maart is De Brink nog open om iedereen te kunnen informeren en de maaltijdvoorziening in goede banen te leiden voor de komende weken. Alle bewoners en andere bezoekers van De Brink vragen we echter ook nu al om -indien mogelijk- af te zien van een bezoek aan De Brink. 

Maaltijdvoorziening

Bewoners ontvangen de warme maaltijd in hun appartement of in de huiskamer op de afdeling. Ook voor koffie en thee wordt op de afdeling gezorgd.

Voor bewoners van De Lorenborch, Groote Bueren en huurders van appartementen in de Ronde vleugel bestaat de mogelijkheid een maaltijd in hun woning te laten bezorgen. Meer informatie en een aanmeldformulier hiervoor zijn 13 maart per post bij hen bezorgd. 

Activiteiten 

Grotere bijeenkomsten en activiteiten die niet noodzakelijk zijn voor de directe zorgverlening gaan niet door. Dat doen we omdat de kans op besmetting groter is wanneer er veel mensen bij elkaar zijn. We willen de risico’s voor onze klanten, bezoekers en medewerkers zoveel mogelijk beperken. 

Concreet betekent dit het volgende (Deze lijst wordt doorlopend aangevuld.)

Onderstaande gaat in elk geval t/m 31 maart niet door:

 • De Postenclubs
 • Reisjes en uitstapjes van Efkes d’r Oet
 • Ontspannings- en muziekactiviteiten in De Brink
 • Dagbestedingsgroepen Noabers (locaties de Posten en Veldhoflanden), Bsayno en Mampir Sadja 
 • Postenclubs 
 • De Fit en Mooi salon
 • De kerkdiensten
 • De bibliotheek 
 • Biljartclubs
 • Optredens en activiteiten in huiskamers die door externen worden verzorgd
 • De prikpost voor wijkbewoners. Meer info is verkrijgbaar bij de prikpost zelf
 • Fysiotherapiepraktijk de Posten: de Senioren fitness gaat niet door t/m 31 maart en de bewegingsagogen gaan niet op huisbezoek
 • Alle spreekuren en huisbezoeken van de tandartsen en mondhygiënisten van Mondzorg Spectrum zijn geannuleerd

Onderstaande gaat (voorlopig) wel door (voor bezoekers en vrijwilligers die geen klachten hebben);

 • Externe dagopvanggroepen voor wijkbewoners met een indicatie. Deze vinden alleen plaats in de Noaberbrink. Zij gaan via de ingang Noaberbrink naar binnen en betreden het gebouw verder niet. 
 • De Huiskamer van de Buurt
 • Fysiotherapiepraktijk de Posten: de 1e lijns behandelingen in onze praktijk gaan voorlopig door. Het team van fysiotherapeuten wordt opgedeeld in 2 groepen: een team voor de interne klanten en een team voor de externe klanten. Daardoor kan het zijn dat u wordt behandeld door een andere fysiotherapeut dan u gewend bent.
 • Ergotherapie: de 1e lijns huisbezoeken gaan door, tenzij de klant griepklachten heeft of zelf de afspraak wil afzeggen.

Onze medewerkers doen er -net als anders- alles aan om onze bewoners een fijne dag te bezorgen binnen de mogelijkheden die er zijn. De activiteiten voor bewoners in de huiskamers op de afdelingen gaan bijvoorbeeld wel gewoon door. 

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn zeer nodig en worden ingezet, mits zij geen klachten hebben. Zij zijn per e-mail geïnformeerd. Bij vragen kunnen zij per mail of telefonisch contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinatoren. 

Tenslotte

We realiseren ons dat deze maatregelen ingrijpend zijn in het dagelijks leven binnen de Posten en Erve Leppink. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen de komende tijd ook extra maatregelen nodig zijn. We zijn ons zeer bewust van onze verantwoordelijkheid om te doen wat mogelijk is om iedereen in de Posten zo goed mogelijk te beschermen. En daarbij hebben we ook uw medewerking hard nodig. We rekenen dus op uw begrip, en informeren u verder wanneer daar aanleiding voor is. 

----
Handhygiëne blijft belangrijk

We nemen extra maatregelen om hygiënisch te werken en vragen onze klanten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers om te doen wat mogelijk is om hun eigen gezondheid en die van anderen te beschermen:
- Was regelmatig en grondig de handen met water en zeep
- Hoest of nies in de binnenkant van de elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
- In de Posten schudden we tijdelijk geen handen om eventuele risico’s nog verder te beperken.

Op de website van het RIVM vindt u alle informatie over het coronavirus.

Poster Coronavirus-Geen handen schudden
Update: 14 maart 2020
Update: 12 maart 2020
Origineel bericht: 5 maart 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E