Coronatesters bedankt

Vandaag was er een officieel bedankmomentje voor onze coronatesters. Via een snel tot stand gekomen samenwerkingsafspraak met Zorggroep Manna gingen Marion Sander en Karin Hindriks van de Posten en Mirjam van den Berg van Zorggroep Manna eind maart al aan de slag met het testen van medewerkers van met corona-achtige klachten, dus voordat de minister had afgekondigd dat ook zorgmedewerkers getest moesten kunnen worden. De Posten en Manna vonden het belangrijk dat medewerkers snel duidelijkheid konden krijgen over hun gezondheid. Bij de Posten was hiervoor een aparte ruimte ingericht, waar ruim 100 testen zijn afgenomen. Zorgmanager Rick van Geffen en Okke Dickhoff, HR-adviseur van de Posten, overhandigden een luxe box met bonbons met het opschrift ‘Thanks a lot’. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Coronatesters Mirjam van den Berg en Karin Hendriks ontvangen een bedankattentieFoto: Mirjam van den Berg en Karin Hindriks ontvangen een attentie van Rick van Geffen en Okke Dickhoff. Marion Sander kon helaas niet aanwezig zijn.

De testers hebben voortdurend gewerkt in met beschermend kleding en met handschoenen, mondkapje en een spatbril. Zwaar werk? “Niet in vergelijking met de mensen in de zorg, zij moeten er echt zwaar werk mee doen. Het was fijn dat we dit als organisaties zo zelf konden doen. Daardoor hadden de collega’s die getest moesten worden een bekend gezicht en konden we even een praatje maken en de verhalen aanhoren.” Karin sluit zich hierbij aan. “Zeker, ook al omdat het ondergaan van zo’n test op zich al geen pretje is.” 

Bang dat zijzelf het virus zouden oplopen zijn de testers nooit geweest. Karin: “Het was hier veiliger dan in de supermarkt, al heb ik het thuis wel even overlegd toen ik dit ging doen”. Mirjam vult nuchter aan “Ik was niet bang, maar dacht dat wij er niet aan zouden ontkomen. Dat viel gelukkig mee, we hebben elkaar niet hoeven testen en geen klachten gehad.”

Een mooi staaltje samenwerking tussen de Posten en Zorggroep Manna. Hartelijk bedankt Karin, Mirjam en Marion!

Datum: 9 juli 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E