Collega in beeld: Sylvia Meesters: medisch pedicure

Sylvia Meesters werkt samen met twee collega’s als medisch pedicure bij de Posten:

Door Ingrid Bargeman

“Ik werk sinds 2011 met veel plezier bij de Posten. Daarvoor heb ik 18 jaar als Verzorgende IG gewerkt bij Livio. Naast verzorgende IG was ik al basispedicure. Op een bepaald moment wilde ik me graag verder ontwikkelen. Toen de vacature voor een medisch pedicure bij de Posten voorbij kwam, zag ik mijn kans. Ik werd de eerste medisch pedicure in loondienst en heb via de Posten de specialisatie tot medisch pedicure mogen volgen. Mijn achtergrond als verzorgende IG was daarvoor een goede basis. Daardoor was ik al gericht op diverse doelgroepen, hun welzijn en diverse zorgbehoeftes en verpleegzorg. Als medisch pedicure hou ik mij o.a. bezig met onderzoek, behandeling en begeleiding van klanten. Daarbij is het voornaamste doel het voorkomen, verminderen en/of opheffen van voet-, huid-, en nagelproblematiek. Het mooiste van mijn werk is dat ik een bijdrage kan leveren aan de mobiliteit van mensen. Dat heeft veel invloed op hun vrijheid en daarmee op  kwaliteit van leven. Het is fijn om een goede band op te kunnen bouwen en een stukje extra aandacht te kunnen geven. Behandelingen vragen soms creativiteit en inlevingsvermogen."

Sylvia Meesters, medisch pedicure bij de Posten

Multidisciplinaire samenwerking

"Als medisch pedicures bieden wij zowel 1e als 2e lijnsvoetzorg aan. De 2e lijnsvoetzorg is op indicatie. We werken daarbij samen met andere disciplines, zoals bijvoorbeeld de verzorging, een wondverpleegkundige, een diabetesverpleegkundige en externe partijen, zoals podotherapeut Wender. Door deze interdisciplinaire samenwerking tillen we de voetzorg naar een hoger niveau, want we hebben veel te maken met risicovoeten. Zorg verlenen doe je immers altijd samen. En vergeet ook de mantelzorgers en familie niet."

Ondernemschap

Sinds ik hier begon zijn we in formatie gegroeid. Inmiddels zijn wij met 3 medisch pedicures in dienst. Ik kreeg er al heel snel een collega bij voor de 2e lijnsvoetzorg en na verloop van tijd hebben we samen  de voetzorg voor 1e lijn opgezet. Daar komt dus ook wel een stuk ondernemerschap bij kijken. Wij behandelen intern op alle afdelingen, en ook op de Geriatrische Revalidatie en afdeling Herstel. Ook de bewoners van de huurappartementen bij de Posten, het personeel en familie van bewoners en cliënten en mensen uit de wijk zijn van harte welkom."

Opleidingscultuur

"Het fijne van werken bij de Posten vind ik dat we zelforganiserend kunnen werken en veel vrijheid hebben. Bovendien heerst hier een echte opleidingscultuur. Door het aanbieden van, en natuurlijk ook op eigen initiatief, is er veel mogelijk qua scholing en ontwikkeling. Zo probeert de Posten het personeel te stimuleren en enthousiast te houden. Dat resulteert in werkplezier. Heel belangrijk, want dat straal je uit. Zelf ben ik net weer gestart met een opleiding tot oncologisch voetverzorgende om meer inzicht te krijgen in de ziekte kanker, de behandelmogelijkheden en bijwerkingen. Daarin leer ik bijvoorbeeld wat je wel of niet kunt doen bij patiënten die een chemokuur volgen.”

Ook geïnteresseerd in werken bij de Posten? Check onze vacatures op werkenbijdeposten.nl

27 november 2019
> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E