Collega in beeld: Clemens Lohuis, zelfstandig dieetkok

“Voordat ik bij de Posten in dienst kwam heb ik in meerdere luxe restaurants gewerkt, onder andere in Amsterdam en hier in Twente bij de Wilmersberg en de Tankenberg. Maar toen ik mijn vrouw leerde kennen vond ik die onregelmatigheid een nadeel. Hier werk ik nu al zo’n 25 jaar. We zijn in Twente één van de weinige verpleeghuizen met een eigen keuken. Eten en drinken is dan ook één van de vier thema’s binnen het thema Welzijn. Vroeger hadden we elk seizoen vier keer dezelfde menucyclus, maar nu stellen we voor 52 weken de menu’s vast.  Daarbij kan iedereen 25 zogenaamde negatieve keuzes opgeven. We voeren dan bijvoorbeeld in ons systeem in dat een bewoner vegetariër is, of niet van spruitjes houdt, zodat we een alternatief kunnen aanbieden." 

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Collega in beeld: Clemens Lohuis, zelfstandig dieetkok
"Ik vind het leuk om te zien dat bewoners tegenwoordig andere eetgewoontes hebben dan vroeger. Toen kookten we bijvoorbeeld regelmatig rijstepap. Je merkt dat mensen daar niet meer mee groot worden. Dat maken we dus niet meer. Voor de Suryoye dagopvang, waar op de groep gekookt wordt, kennen ze een andere eetcultuur. De activiteitenbegeleiders bestellen daarom bij ons hun eigen ingrediënten. Zo sluiten we aan bij wat mensen gewend zijn.

Mijn werkplezier haal ik vooral uit het professioneel koken en de bewoners een lekkere kwalitatief goede maaltijd bezorgen, en uit de afwisseling door die jaarcyclus. Bovendien doen we ook veel catering. Wist je wel dat wanneer je thuis een feestje geeft je bij ons een warm en koud buffet kunt bestellen, of een barbecue? We maken ook veel mooie schalen met fingerfood. Die zijn binnen de Posten heel populair voor de vieringen van jubilea. En De Brink is in het weekend soms een complete cafetaria, waar ze in de rij staan voor de patat, uitsmijters, belegde broodjes. Nee, niet altijd zo gezond, maar wie zijn wij om dat de mensen te ontzeggen?”

Ook geïnteresseerd in werken bij de Posten? Bekijk onze vacatures >>

14 augustus 2019> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E