Bezoekregeling de Posten en Erve Leppink

Sinds 2 juni hebben de Posten en Erve Leppink de deuren beperkt geopend voor bezoek. We vinden het fijn dat bewoners en hun familie en naasten elkaar weer kunnen ontmoeten. Het feit dat er nog steeds beperkingen zijn voor het bezoek, levert soms ook onbegrip en onvrede op. Dat is begrijpelijk. Er is de afgelopen maanden veel van de bewoners en hun familie/naasten gevraagd en dat heeft op iedereen veel impact gehad. Ook op onze medewerkers en vrijwilligers.
Gelukkig heeft de bezoekregeling nog niet geleid tot nieuwe besmettingen in de Posten en op Erve Leppink. Ook zien we dat iedereen de voorschriften rond hygiëne en 1,5 meter afstand zo goed mogelijk naleeft. Dat geeft ons het vertrouwen om tegemoet te komen aan de wens om onze bezoekregeling versneld te verruimen:

Met ingang van 18 juni mag elke bewoner dagelijks bezoek ontvangen in zijn/haar appartement. Per tijdsblok zijn er maximaal 2 bezoekers welkom. Voorwaarde is wel dat de bezoekers geen symptomen van het coronavirus hebben. 

 1. De tijdsblokken voor het bezoek zijn dagelijks (ook in het weekend):
  10.00-12.00 uur 
  13.00-15.00 uur 
  15.00-17.00 uur 
  18.00-20.00 uur
 2. Elk bezoek moet via ons digitale reserveringssysteem worden gepland. Daarmee voldoen we aan de eisen van een bezoekersregistratie voor het geval er een bron- en contactonderzoek moet worden uitgevoerd. Alle eerste contactpersonen hebben een e-mail of brief ontvangen met uitleg over dit reserveringssysteem.
 3. Het aantal afspraakmogelijkheden per tijdsblok is per afdeling voorlopig nog gemaximeerd, zodat er niet teveel bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn in het gebouw of op een afdeling.
 4. Bij bezoek aan bewoners van een afdeling voor mensen met dementie is het dragen van een mondneusmasker verplicht. U ontvangt dit bij binnenkomst.
 5. Buiten wandelen, ook samen met familie/naasten, is weer toegestaan. Belangrijk daarbij zijn de regels: houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Winkelbezoek raden we dan ook dringend af. Alleen bij bijzondere gelegenheden (verjaardag, huwelijksjubileum, uitvaart, speciale gedenkdagen) kunnen bewoners met hun familielid of naasten mee om ergens anders op bezoek te gaan.
 6. Restaurant De Brink en de binnentuin blijven voorlopig alleen toegankelijk voor bewoners. Familieleden/naasten kunnen hier nog niet naartoe om met een bewoner koffie te drinken of om in de tuin te wandelen. In De Brink is het aantal gasten, net als overal in de horeca, beperkt tot maximaal 30. We bereiden ons erop voor om na 1 juli weer meer gasten te kunnen verwelkomen in De Brink

Wij zijn erg blij voor bewoners, hun familie en naasten dat zij weer vaker van elkaars gezelschap kunnen genieten. Toch is dit voor iedereen ook best spannend. Iedere versoepeling brengt immers risico’s met zich mee, die ons kunnen noodzaken de maatregelen weer aan te scherpen. 

We rekenen op uw begrip en medewerking, en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen voor de Posten.

 18 juni 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E