Bezoekregeling

Geactualiseerd op 21 januari  2021

Vanwege het coronavirus is in de Posten en op Erve Leppink een bezoekregeling van kracht. Het beperken van bezoek past niet bij de anders zo gastvrije sfeer in de Posten. Toch is dit nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de gezondheid van bewoners en medewerkers te beschermen. De bezoekregeling wordt regelmatig aangepast aan de actuele situatie en de landelijke overheidsmaatregelen en wordt gepubliceerd op deze website van de Posten.  

De bezoekregeling van de Posten is met ingang van 21 januari als volgt:
  • Bezoekdagen: bezoek aan bewoners van de Posten en Erve Leppink is mogelijk op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag; Op de andere dagen van de week zijn onze locaties gesloten voor bezoek.  Bezoektijden: tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur.
  • Aantal bezoekers: iedere bewoner kan maximaal twee vaste bezoekers ontvangen, d.w.z. steeds dezelfde personen. De Posten volgt de landelijke richtlijnen voor wat betreft het coronavirus. Dat betekent dat wij dringend adviseren om maximaal 1 bezoeker per dag te ontvangen. Wij gaan ervan uit dat de eerste contactpersoon één van deze twee vaste bezoekers is en hebben alle eerste contactpersonen gevraagd ons door te geven wie de tweede vaste bezoeker is.
  • Reserveren verplicht: reserveer ieder bezoek uiterlijk een dag van te voren vóór 16.00 uur via ons digitale reserveringssysteem. Wilt u in het weekend op bezoek, reserveer dan uiterlijk op vrijdag vóór 16.00 uur. U ontvangt altijd een bevestiging of afkeuring per e-mail. Om te veel drukte te voorkomen is het aantal toegestane bezoekers op een afdeling beperkt. Daardoor kan uw reservering worden afgekeurd. U ontvangt dan een e-mail met het verzoek uw bezoek op een ander moment te plannen. Vraag uw bezoek aan via het reserveringssysteem >>.
    N.B.: Het goed- en afkeuren van reserveringen gebeurt handmatig 1 keer per dag en alleen op werkdagen. Er kan dus enige tijd voorbij gaan voordat u een reactie ontvangt in uw mailbox. Meldt u zich in het weekend aan, dan krijgt u op maandag een e-mail.
  • Mondkapje verplicht: tijdens uw bezoek is het dragen van een mondneusmasker verplicht. Dat betekent dat u het mondkapje opzet voordat u binnenkomt op onze locaties en pas weer afzet als u de locatie verlaat. Ook in het appartement van uw familielid/naaste mag het mondneusmasker niet af, ook niet om samen iets te eten of te drinken.
  • Houd 1,5 meter afstand: ook mét mondkapje is 1,5 meter afstand houden verplicht.
  • Blijf thuis bij klachten: kom niet naar de Posten of Erve Leppink als u zelf besmet bent met het coronavirus, als u corona-gerelateerde klachten heeft of als u in contact bent geweest met iemand die positief getest is.
  • Wij vinden het belangrijk dat u de mogelijkheid blijft houden om op bezoek te gaan bij uw vader, moeder of naaste. We willen graag voorkomen dat onze locaties weer op slot moeten, zoals in het voorjaar. We raden u dan ook ten zeerste af uw familielid/naaste op te halen voor een bezoek bij u thuis of ergens anders. Mocht u hiertoe toch besluiten, dan moet uw familielid/naaste bij thuiskomst 5 dagen in quarantaine en krijgt hij/zij op de 5e dag een coronatest. Bij een negatieve testuitslag wordt de quarantaine opgeheven. Met deze maatregel volgen wij het landelijk advies. Wij begrijpen dat dit niet leuk is, maar bij de huidige besmettingscijfers in onze regio én de acute dreiging van de Britse variant van het virus zijn de risico's om besmet te raken eenvoudig te groot.
  • Wasgoed en boodschappen: wij verzoeken u het halen en brengen van wasgoed en het brengen van boodschappen indien mogelijk te combineren met uw bezoek.
Deze maatregelen gelden ten minste t/m dinsdag 9 februari 2021.

Restaurant De Brink

Ons restaurant De Brink is in verband met het coronavirus tot nader bericht gesloten voor bezoek.

Vragen over bezoek of hulp nodig bij het digitaal reserveren?

Meer informatie vindt u op https://www.deposten.nl/coronavirus-updates.
De Posten heeft een e-mailadres voor iedereen die vragen heeft over de bezoekregeling: bezoek@deposten.nl. Ook als u problemen ervaart bij het gebruik van het digitale reserveringssysteem kunt u hier terecht.
Voor dringende vragen en hulp bij het digitaal reserveren hebben we een speciaal telefoonnummer geopend, dat op werkdagen tussen 13.00 en 14.00 uur bereikbaar is: 053 – 4753 700.

Hartelijk dank voor uw medewerking.
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E