Bezoekregeling

Geactualiseerd op 16 april 2021

Vanwege het coronavirus is in de Posten en op Erve Leppink een bezoekregeling van kracht. Het beperken van bezoek past niet bij de anders zo gastvrije sfeer in de Posten. Toch is dit nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de gezondheid van bewoners en medewerkers te beschermen. De bezoekregeling wordt regelmatig aangepast aan de actuele situatie en de landelijke overheidsmaatregelen en wordt gepubliceerd op deze website van de Posten.  

Bezoekregeling

De bezoekregeling van de Posten is met ingang van 17 april als volgt:

 • Aantal bezoekers: Bewoners mogen iedere dag maximaal 2 bezoekers ontvangen. Zij kunnen tegelijk komen of ieder op een ander tijdstip. Kinderen tot 13 jaar tellen hierin niet mee.
 • Bezoektijden: Bewoners kunnen iedere dag op vaste tijden bezoek ontvangen tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur.
 • Reserveren verplicht: u moet uw bezoek vooraf reserveren. Dat kan via ons digitale reserveringssysteem >> . Wij raden u aan hierover onderling goede afspraken te maken. Zo voorkomt u teleurstellingen.
  Reserveer ieder bezoek uiterlijk een dag van te voren vóór 16.00 uur. Wilt u in het weekend op bezoek, reserveer dan uiterlijk op vrijdag vóór 16.00 uur. U ontvangt altijd een bevestiging of afkeuring per e-mail. Om te veel drukte te voorkomen is het aantal toegestane bezoekers op een afdeling beperkt. Daardoor kan uw reservering worden afgekeurd. U ontvangt dan een e-mail met het verzoek uw bezoek op een ander moment te plannen. Vraag uw bezoek aan via het reserveringssysteem >>.
  N.B.: Het goed- en afkeuren van reserveringen gebeurt handmatig een keer per dag en alleen op werkdagen. Er kan dus enige tijd voorbij gaan voordat u een reactie ontvangt in uw mailbox. Meldt u zich in het weekend aan, dan krijgt u op maandag een e-mail.

Voorzorgsmaatregelen rond het bezoeken van bewoners:

 • Het mondkapje én de 1,5 meter afstand tijdens het gehele bezoek zijn verplicht. Dat betekent dat u het mondkapje opzet voordat u binnenkomt op onze locaties en pas weer afzet als u de locatie verlaat. Voor een betere bescherming tegen de uiterst besmettelijke Britse variant van het coronavirus vragen we u om tijdens uw bezoek een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Dit krijgt u bij binnenkomst uitgereikt. Bent u zelf volledig gevaccineerd of heeft u een recent negatief testbewijs? Dan mag in het appartement van uw familielid/naaste het mondneusmasker af en hoeft u daar geen 1,5 meter afstand te houden. 
 • Wandelen en bezoek: Samen wandelen, erop uit op de duo-fiets of op een bankje in de binnentuin genieten van de frisse lucht is toegestaan tijdens bezoektijden. Tussen 14.00-16.00 uur kunt u uw vader, moeder of naaste ophalen om naar buiten te gaan. Dit tijdblok van 14.00-16.00 uur is niet bedoeld voor een bezoek in het appartement. Wel kunt u dit tijdblok benutten om uw vader, moeder of naaste op te halen voor een bezoek bij u thuis, als u ook daar de basismaatregelen (1,5 meter afstand, hygiëne, mondkapje) in acht neemt.
  Komt u in het tijdblok 14.00-16.00 uur naar de Posten om uw naaste op te halen? Registreert u dit bezoek dan in het digitale reserveringssysteem. Het telt mee bij het maximum van twee bezoekers per dag. Wilt u het uitstapje van uw naaste ook melden bij de zorgmedewerkers op de afdeling?
 • Blijf thuis bij klachten: kom niet naar de Posten of Erve Leppink als u zelf besmet bent met het coronavirus, als u corona-gerelateerde klachten heeft of als u in contact bent geweest met iemand die positief getest is.
 • Wasgoed en boodschappen: Wij verzoeken u het halen en brengen van wasgoed en het brengen van boodschappen indien mogelijk te combineren met uw bezoek.

Voorzichtigheid blijft geboden

Hoewel er in de Posten en op Erve Leppink al enige tijd geen nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld, blijft het virus zich buiten onze locaties nog steeds verspreiden. Daarom geldt ook nog steeds: blijf voorzichtig en alert. Hoewel de bewoners en een deel van de medewerkers hun vaccinatie(s) hebben gehad, zijn risico’s niet uitgesloten. Voor gevaccineerde personen gelden voorlopig dan ook dezelfde maatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

Restaurant De Brink

In De Brink zijn uitsluitend bewoners van de Posten, De Lorenborch en Groote Bueren welkom. Het terras in de binnentuin is geopend voor bewoners met hun bezoekers. Het is te bereiken via de aangegeven route door De Brink. Hier zijn het dragen van een mondneusmasker en 1,5 meter afstand verplicht.

Vragen over bezoek of hulp nodig bij het digitaal reserveren?

De Posten heeft een e-mailadres voor iedereen die vragen heeft over de bezoekregeling: bezoek@deposten.nl. Ook als u problemen ervaart bij het gebruik van het digitale reserveringssysteem kunt u hier terecht. 
Voor dringende vragen en hulp bij het digitaal reserveren hebben we een speciaal telefoonnummer geopend, dat op werkdagen tussen 13.00 en 14.00 uur bereikbaar is: 053 – 4753 700.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E