Bezoekregeling

Op bezoek in de Posten of op Erve Leppink

Het coronavirus houdt Nederland opnieuw in zijn greep. Als er één ding is dat we hebben geleerd van de coronapandemie, dan is het wel hoe belangrijk persoonlijke ontmoetingen met geliefden zijn. Dat geldt voor ons allemaal, maar vooral voor de ouderen die in de Posten en op Erve Leppink wonen. Gelukkig is er dankzij de vaccinaties nog steeds veel mogelijk. Wij streven ernaar om ontmoeting en activiteiten voor bewoners zoveel mogelijk door te laten gaan. De nieuwe landelijke maatregelen gelden vanaf zondag 28 november ook in de Posten en op Erve Leppink.
U bent van harte welkom om uw naaste te komen bezoeken. De regels voor bezoek zijn met ingang van 28 november 2021 als volgt:

Bezoek
Net als overal in Nederland geldt ook voor bewoners van de Posten: ontvang niet meer dan 2 personen per dag en ga maximaal 1 keer per dag op bezoek. Tijdens de kerstdagen en de 
jaarwisseling is het aantal bezoekers maximaal 4. Landelijk wordt geadviseerd een zelftest te doen voordat u op bezoek gaat of bezoek ontvangt.
Vanuit de Posten zijn er geen beperkingen als het gaat om het ophalen van uw vader, moeder of naaste. Ook bij u thuis geldt uiteraard het maximum van 2 bezoekers (4 bezoekers tijdens Kerst en de jaarwisseling) en is het naleven van alle basisregels erg belangrijk.

 

Mondkapjes
Voor alle medewerkers, bezoekers en vrijwilligers geldt: draag in alle openbare ruimtes van de Posten, Erve Leppink en op thuiszorglocaties een mondkapje. Ook als u volledig gevaccineerd bent. Alleen wanneer u gaat zitten op een vaste zitplaats waarbij u 1,5 meter afstand kunt garanderen (bijvoorbeeld in De Brink of in het appartement van uw naaste), kan het mondkapje af. Heeft u zelf geen mondkapje meegenomen, dan zijn deze bij de hoofdingang verkrijgbaar.

1,5 meter
Wij verzoeken u dringend steeds 1,5 meter afstand van anderen te houden. Ook als u gevaccineerd bent.

Basisregels

Wij vragen u om goede keuzes te maken: kom niet met teveel mensen tegelijk en kom zeker niet als u (mogelijk) in contact bent geweest met iemand die corona-gerelateerde klachten heeft. Het naleven van de landelijke  basismaatregelen blijft essentieel voor iedereen:

  • Heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat u testen bij de GGD, ook als u gevaccineerd bent.
  • Bent u positief getest? Blijf dan thuis.
  • Geef andere mensen geen hand.
  • Was regelmatig uw handen met water en zeep.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Zorg regelmatig voor frisse lucht in binnenruimtes
Alle maatregelen tegen het coronavirus helpen ook tegen de verspreiding van andere virussen. Denkt u aan verkoudheid en griep, waar bewoners behoorlijk ziek van kunnen worden. Dat willen we hen graag besparen. Ook uitval van medewerkers door griep willen we zoveel mogelijk voorkomen. We hebben iedereen immers hard nodig om de zorg en service voor onze bewoners door te laten gaan. 

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Restaurant De Brink
De landelijke regels voor de horeca gelden niet voor restaurants in zorginstellingen. De Brink is dan ook iedere dag geopend van 8.30-21.00 uur. Wel is er een beperkt aantal plaatsen zodat de 1,5 meter gegarandeerd is. Voor bezoekers is het dragen van een mondkapje verplicht. Wanneer u plaatsneemt op een vaste zitplaats mag het mondkapje af. Er is plaats voor maximaal 70 gasten. We hanteren de regel: vol = vol.  

Houdt u bij het plannen van een bezoek aan De Brink rekening met het volgende:
• Op eerste en tweede kerstdag is het helaas niet mogelijk om samen met uw vader, moeder of naaste te komen eten in De Brink. Er is dan tussen 13.30 en 17.00 uur een kerstdiner voor bewoners (alleen na reservering). Wel bent u tot 13.30 uur en na 17.00 uur welkom om samen koffie of thee te drinken in de Brink. Er geldt dan een maximum van 4 gasten per bewoner, per tafel.
• Op de dagen rondom kerst bent u van harte welkom om met uw vader, moeder of naaste een hapje te komen eten in De Brink. Dit kan tussen 12.00-13.00 uur en tussen 17.00-18.30 uur. Dan geldt, conform de landelijke regels, een maximum van 2 bezoekers per bewoner. 

Externe gasten zijn alleen welkom in gezelschap van een bewoner. Nieuwe reserveringen voor groepsfeestjes voor verjaardagen of jubilea van bewoners zijn helaas niet mogelijk.  Voor de horeca in zorginstellingen, zoals ons restaurant De Brink, is het coronatoegangsbewijs niet verplicht. Wel zijn hier uiteraard alle landelijke basisregels van kracht.

 Corona toegangsbewijs

Steeds meer locaties en evenementen in Nederland zijn alleen toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Dit is een officieel bewijs dat iemand volledig is gevaccineerd, is hersteld van corona of een negatieve testuitslag heeft van maximaal 24 uur oud. Heeft uw vader, moeder of naaste een coronatoegangsbewijs nodig voor een activiteit buiten de Posten, maar kan hij/zij de coronacheck app niet gebruiken? Dan kunt u met behulp van zijn/haar DigiD een coronabewijs printen via  https://coronacheck.nl/nl/print/

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E