Extra informatie coronavirus

Vanmiddag is helaas duidelijk geworden dat één bewoonster van de Posten positief is getest op het coronavirus.

De collega’s op de betreffende afdeling zijn geïnstrueerd, werken conform ons protocol en er is nauw contact met onze adviseur, de deskundige infectiepreventie. We hebben de familie van de bewoonster en de overige bewoners van de afdeling op de hoogte gebracht. De contactpersonen van medebewoners van de afdeling zijn per mail of telefonisch geïnformeerd.

Volgens de richtlijnen van het RIVM en op advies van de GGD is de bewoonster in quarantaine geplaatst in haar appartement. Dat wil zeggen dat zij alleen bezocht mag worden door een vaste ploeg van zorgmedewerkers, verpleegkundigen en artsen. Medewerkers dragen beschermende kleding als zij naar deze bewoonster toegaan. Op dit moment maakt zij het naar omstandigheden goed. Natuurlijk wensen we haar van harte beterschap toe.  

Ook een andere bewoner van de afdeling heeft milde klachten en wordt momenteel getest. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat andere bewoners, medewerkers of vrijwilligers van de betreffende afdeling corona-gerelateerde klachten hebben. 

Op advies van de deskundige infectiepreventie is de gehele afdeling iin isolatie. Dat betekent dat ook andere bewoners de afdeling niet kunnen verlaten. Dit doen we om verdere besmettingen binnen de Posten te voorkomen. Deze maatregel blijft van kracht totdat er op deze afdeling 24 uur aaneengesloten geen klachten zijn bij bewoners. 

Deze situatie heeft veel impact op alle betrokkenen. Helaas kunnen we in de Posten, net als overal in Nederland, niet uitsluiten dat we te maken krijgen met meer ziektegevallen door het coronavirus. 

Voor de algemene informatie over de situatie in de Posten en over de voorzorgsmaatregelen die voor de Posten gelden verwijzen wij naar de berichtgeving op deze website.

20 maart 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E