De Raad van Toezicht leeft mee (5)

Beste bewoners, familie, vrijwilligers en mantelzorgers,

In de afgelopen weken kreeg u als bewoners en medewerkers veel lof en waardering vanuit de Raad van Toezicht. Ik sluit mij van harte aan bij wat mijn mede toezichthouders daarover in de afgelopen weken schreven. Hun lof en waardering is ook mij, Gerard Oude Vrielink, uit het hart gegrepen. 

We worden allemaal overstelpt met berichten over het Corona virus en de grote gevolgen voor vele inwoners van De Posten, van onze stad, ons hele land en wereldwijd. Hoewel zeker niet helemaal hetzelfde, trekken sommigen toch de vergelijking met de bange periode in de oorlog, die 75 jaar geleden werd beëindigd. In de Raad van Toezicht, de medewerkers en de Cliëntenraad hebben we dat lot niet hoeven dragen, maar velen van u als bewoners hebben die periode zelf wel meegemaakt. Een moeilijke tijd die nooit vergeten raakt en voor sommigen misschien zelfs voelt als de dag van gisteren. 

De parallel met nu is het “onvrije” gevoel; niet mogen gaan en staan waar we willen. De contacten met vele dierbaren die niet of nauwelijks mogen. Ja, met de telefoon, de computer en IPad kunt u gelukkig familie en vrienden vaak nog wel zien en spreken. Maar dat is toch anders dan die knuffels en zoenen op elk gewenst moment. Die warme contacten worden ongetwijfeld ook gemist aan de kant van de vele vaste vrijwilligers en al helemaal de vele mantelzorgers. De vaste gang naar De Posten kan even niet en de zorg en liefde voor u als bewoners moet helaas worden uitgesteld. Dat zal deze periode ook voor u zwaar maken.

Wij hopen voor u allen dat die voor iedereen zo waardevolle contacten met onze bewoners spoedig weer mogelijk worden. En dat u de belangrijke en belangeloze inzet voor de bewoners weer op kunt pakken. Dat is wat we van harte wensen!!

De coronacrisis is een uitzonderlijke gebeurtenis in een van zichzelf al roerige sector. Ruim 7 jaar geleden trad ik toe tot de Raad van Toezicht en daarmee is nu het eind van mijn tweede termijn in zicht. Eind 2020 maak ik op 72 jarige leeftijd plaats voor een opvolger, maar dat voelt op dit moment wel extra vreemd. Alles staat even helemaal “op zijn kop” of “in de wacht”. Maar de lijnen voor de periode na de Corona crisis worden al weer uitgestippeld en door de leiding van De Posten opgepakt. Met de volle steun van onze Raad van Toezicht. Dat alles onverminderd in het belang van u als bewoners!

Gerard Oude Vrielink
Datum: 7 mei 2020

 > Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E