Collega in beeld / Werken bij de Posten: Anita Wilens

Collega in beeld / Werken bij de Posten is een rubriek waarin we steeds een willekeurige medewerker van de Posten interviewen en vragen wat hij/zij op dat moment aan het doen is. Zo geven we u een kijkje achter de schermen. Vandaag in beeld:

Anita Wilens, activiteitenbegeleider
Anita Wilens, de Posten

“Vanochtend werk ik bij De Noabers, de dagopvang voor wijkbewoners en bewoners. Ik lees altijd tevoren even de cliëntendossiers om te kijken of er nog bijzonderheden zijn. We gaan straks bladeren beschilderen die we vervolgens stempelen op een canvasdoek. Mijn inspiratie voor dit soort activiteiten vind ik bij collega’s en op internet. De groep van vanochtend bestaat voornamelijk uit dames, die ervan houden om creatief bezig te zijn. Andere ochtenden doen we een spel of een quiz, net wat de groep leuk vindt. En tussen de middag eten we hier – bij wijze van experiment - gezamenlijk warm. Vanmiddag werk ik op de dagopvang De Plevier. De deelnemers daar hebben veel minder behoefte aan creatief bezig zijn. Daar nemen we bijvoorbeeld samen de krant door of doen geheugenspelletjes.”

“Het is momenteel behoorlijk druk. We moeten nu bijvoorbeeld in korte tijd een aantal bijscholingsactiviteiten volgen, want er komt steeds meer kijken bij ons werk. Denk aan medicijnenuitgifte, de controle van de medicijnen en oogdruppels toedienen. Ook moet je weten waarop je moet letten bij mensen die met een rollator lopen en voorkomen dat zij vallen. Maar het werken bij de Posten ervaar ik als ‘huiselijk’ en ‘ons kent ons’. Iedereen telt mee en je mening doet ertoe, er is echt de intentie om iets te doen met wat je zegt. Dat is fijn en maakt dat je je gewaardeerd voelt.”

23 mei 2019> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E