Opening binnentuin

Wethouder Van Houdt opent belevingsgerichte tuin De Posten

Geitjes mekkeren in de binnentuin

Op donderdag 14 juni heeft wethouder Jurgen van Houdt de nieuwe belevingsgerichte tuin van de Posten geopend. De afgelopen weken is hard gewerkt aan een mooie binnentuin. Met name de kleine dierenverblijven springen daarbij in het oog.

“Het is een hele mooie tuin geworden. Veilig voor onze bewoners én vol belevings-elementen.”, aldus een trotse directeur Rick Hogenboom. “Voor zover ik weet zijn we het enige woonzorgcentrum in de omgeving met zoveel dieren.” Hogenboom vervolgt: “Samen met onze bewoners en hun naasten creëren we bij de Posten een (leef)omgeving, waarin ontmoeten, activiteiten, beleving en zingeving net zo belangrijk zijn als professionele zorg en behandeling. Bovendien is contact met de natuur goed voor een gezonder en gelukkiger oude dag. Daarom zet de Posten volop in op een groene omgeving. Deze bevingsgerichte tuin is daar een onderdeel van. Het is een tuin met doorlopend loopcircuit. Onderweg komen bezoekers allerlei zintuigprikkelende aspecten tegen, zoals geurende en kleurende planten, een pluktuin en een sonaboog. De afgelopen weken zijn daar kleine dierenverblijven aan toegevoegd. Zo zijn er nu een konijnenheuvel, een geitenverblijf en een vogel volière. Op korte termijn komt daar nog een vlindertuin bij. Ook scharrelen er binnenkort kipjes rond. Zo blijven we onze binnentuin de komende tijd ontwikkelen.”

 

Ontmoeting
Ook bijzonder zijn twee nieuwe bankjes. Deze staan in het hart van de tuin en zijn bedoeld om even uit te rusten én elkaar te ontmoeten. De bankjes dragen de namen van Harry Tossaint, scheidend RvT-voorzitter en mevrouw Ebberink – Vonk, met haar 109 jaar de oudste bewoonster van de Posten. De tuin kan gebruikt worden door bewoners en medewerkers van de Posten, maar is ook toegankelijk voor andere wijkbewoners. “We zien al dat de omliggende scholen regelmatig een bezoekje brengen aan de tuin. Ook gasten van restaurant de Brink maken gebruik van het aangrenzende terras en lopen graag een rondje langs de dieren. Ook dat vinden we heel belangrijk.”, vertelt Hogenboom. “De Posten is echt het hart van de wijk. Jong en oud, met en zonder zorgvraag ontmoet elkaar hier. Waardoor mensen langer en prettiger kunnen blijven wonen.”


<

Zorgkaart Nederland
 


 


Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E