Veelgestelde vragen (FAQ)

Heeft u een vraag?

1. Welke zorg kan de Posten mij bieden?

U kunt bij de Posten terecht voor alle soorten zorg, variërend van huishoudelijke zorg, persoonlijke verzorging en verpleging bij u thuis tot intensieve verpleeghuiszorg en dementie- en geriatrische revalidatiezorg in ons zorgcentrum. Ook tijdelijke opname, reactivering en dagopvang behoren tot de mogelijkheden. Ons Adviespunt helpt u graag.

2. Hoe lang is de wachtlijst bij de Posten?

Wilt u thuiszorg van de Posten, dan geldt geen wachtlijst en kan de zorg meestal binnen één of twee dagen starten. De wachttijd voor een appartement in de Posten is o.a. afhankelijk van uw zorgvraag en uw woonwensen. Onze cliëntadviseurs zijn altijd op de hoogte van de actuele wachtlijst en de beschikbare appartementen. Zij geven u graag informatie op maat. U kunt hen bereiken via ons Adviespunt, telefoonnummer 053 - 4753 800.

3. Ik ben benieuwd naar de sfeer bij de Posten. Kan ik een keer een kijkje komen nemen?

Voor belangstellenden organiseren wij regelmatig informatiebijeenkomsten. Onder het genot van een heerlijke high tea krijgt u dan informatie over zorg, welzijn en wonen. Bel voor meer informatie ons Adviespunt: 053 - 4753 800
In Restaurant De Brink, het hart van de Posten bent u altijd van harte welkom voor een kopje koffie, een lunch of een warme maaltijd.

4. Wat moet ik doen om zorg van de Posten te krijgen?

Om in aanmerking te komen voor (thuis)zorg is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Deze kunt u zelf aanvragen via het CIZ. Of één van onze cliëntadviseurs kan u behulpzaam zijn bij het aanvragen van een indicatie. U kunt hen bereiken via ons Adviespunt, telefoonnummer 053 - 4753 800.

5. Ik zou graag in de Posten willen komen wonen. Wat kost dit eigenlijk?

U betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze wordt berekend door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het CAK.

Persoonlijke uitgaven voor inrichting, verzekeringen, kledingreiniging e.d. zijn uiteraard voor eigen rekening.

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E