Vrijwilligersverhaal Michaëla van Osch

Michaëla van Osch werkt als activiteitenbegeleider bij de Posten, in huiskamer De Esdoorn. Michaëla: “We zoeken vrijwilligers die ons op zaterdag of zondag, ongeveer van 10.00-13.00 uur, willen ondersteunen in deze huiskamer. Zo kunnen we helpende handen gebruiken bij het gezamenlijke koffiemoment rond 10.00 uur. Als vrijwilliger help je dan met koffie en thee zetten en serveren, maar ook draag je bij aan de gezelligheid door het maken van een praatje en eventueel samen de krant lezen en bespreken. Dat vinden de bewoners heel fijn."

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Manuela van Osch, de Posten
"Verder vinden we het heel belangrijk dat onze bewoners samen de warme maaltijd kunnen nuttigen. We hebben echt de ervaring dat mensen dan veel beter eten. Zien eten doet eten! Ik zie met eigen ogen dat mensen die eerst uitsluitend gemalen voeding konden eten, weer een hele maaltijd eten. Dat gaat natuurlijk in kleine stapjes. Daarom zou het zo fijn zijn als we vrijwilligers kunnen vinden die helpen met het begeleiden van de bewoners van hun appartement naar de huiskamer en die in de huiskamer de dienbladen met de maaltijden willen serveren. Voor sommige bewoners is het bovendien prettig als zij wat hulp kunnen krijgen met bijvoorbeeld het vlees snijden. En natuurlijk is het ook tijdens de warme maaltijd belangrijk dat het gezellig is. We zoeken dus vrijwilligers die empathisch en sociaal zijn en het leuk vinden een praatje te maken. Dat is belangrijker dan of iemand jong of oud, man of vrouw is, dat maakt namelijk niets uit. De groep reageert overal goed op en zal nieuwe vrijwilligers met open armen ontvangen. Het zou toch eeuwig zonde zijn als de bewoners niet meer samen in de huiskamer zouden kunnen eten. Zo belangrijk zijn vrijwilligers dus voor ons!”

Belangstelling voor vrijwilligerswerk bij de Posten?

Belangstellenden voor deze of andere vrijwilligersactiviteiten bij de Posten kunnen contact opnemen met Anne Wilderink, telefoon  06 - 30626518, of via vrijwilligers@deposten.nl. Alle actuele vrijwilligersvacatures zijn te vinden op www.deposten.nl/vacatures-vrijwilligers

17 maart 2020

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E