Vrijwilligersverhaal Luuk van der Heide

Voormalig taxichauffeur Luuk van der Heide werkt sinds een half jaar als vrijwilliger bij de Posten. Hij bezorgt de vers bereide maaltijden van de Posten aan huis bij mensen in Enschede-Zuid. Luuk: “Als taxichauffeur reed ik vroeger kinderen naar het speciaal onderwijs. Dat gaf mij echt voldoening, en die voldoening dat ik iets doe voor de maatschappij wilde ik graag weer voelen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Luuk van der Heide, vrijwilliger maaltijd bezorging bij de Posten

Bij de deur opgewacht

“Ik werk ik sinds een half jaar als vrijwilliger maaltijdbezorging. Die voldoening vind ik hier nu ook. Het is bovendien goed in m’n dag in te passen. Veel tijd ben je er namelijk niet mee kwijt, zo’n anderhalf uur per dag. Zelf doe ik dit drie dagen, maar dat is een kwestie van overleg. Per ochtend bezorg ik de maaltijd bij ongeveer 10 mensen in de wijk. Als ik bij hen aankom staan ze vaak al bij de deur op mij te wachten. Je merkt dat je iets brengt waar ze blij van worden.”

“Bij de Posten is het trouwens ook gewoon gezellig. De sfeer is huiselijk en vriendelijk. Als vrijwilliger word je overal bij betrokken als er wat te doen is. Ook met de andere maaltijdbezorgers en het keukenpersoneel is het gezellig. We doen dit nu met gemiddeld acht vrijwilligers, maar we kunnen zeker nog meer mensen gebruiken.” 

16 april 2020

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E