Vrijwilligersverhaal Ingrid Peereboom

Steeds meer ouderen die zelfstandig wonen in de appartementencomplexen De Lorenborch en Groote Bueren nabij de Posten maken gebruik van de faciliteiten van de Posten. Dat geldt vooral voor de maaltijdservice. De Posten is daarom enorm blij met de vrijwilligers die van 11.00 tot 12.30 uur de vers bereide maaltijden bezorgen. Voor deze vrijwilligers is het belangrijk dat zij over goede communicatieve vaardigheden beschikken en fysiek gezien in staat zijn de maaltijdkar van de keuken van de Posten naar De Lorenborch en Groote Bueren te brengen (duwen). 

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Ingrid Peereboom, vrijwilligster bij de Posten

Ervaringsverhaal vrijwilligster Ingrid Peereboom

Ingrid Peereboom is sinds maart vorig jaar vrijwilliger maaltijdbezorging bij de Posten. Zij vertelt: “Ik ben begonnen als vrijwilliger bij de koffie-ochtend in de Groote Bueren. Daar zag ik de vacature voor deze vrijwilligersfunctie. Sindsdien meld ik me elke dinsdag- en donderdagochtend in de keuken van de Posten. Op het moment doe ik dat trouwens wel vaker, omdat we te weinig vrijwilligers hebben. In de keuken bekijk ik op de menulijsten wie wat eet en zet ik de bakjes voor mijn route in de kar. De maaltijden staan dan al in pannetjes klaar op de band in de keuken. Die zet ik in de kar en voor de mensen die dat hebben aangevraagd, zet ik ook de toetjes er nog bij. Daarna ga ik met mijn kar op pad. Bij de meeste mensen bel ik gewoon aan, maar bij sommigen staat de deur al open. Dan kan ik de pannetjes zo op het aanrecht zetten. Sommige ouderen kunnen de deksels er niet zelf afhalen, dus daar help ik ook even mee.” 

"Ik leer andere mensen kennen"

“De mensen waar ik kom kennen mij inmiddels en zijn blij en vrolijk als ik kom. Ik maak dan ook graag een kort praatje en vraag hoe het met hen gaat. En dan vragen zij mij of ik aan de keuken wil doorgeven dat het eten lekker was. Dat vind ik zo fijn, het is echt dankbaar werk. Ik ben jaren mantelzorger geweest voor mijn ouders. Dat behulpzame zit dus ook wel in mij. Maar ook voor mijzelf vind ik het fijn om dit vrijwilligerswerk te kunnen doen. Ik leer er andere mensen mee kennen, niet alleen de mensen waar ik de maaltijden bezorg, maar ook het personeel in de keuken is altijd heel aardig. En in de keuken tref ik ook de vrijwilligers die helpen bij de maaltijdbezorging in de wijk. Altijd gezellig!”

18 februari 2020


<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E