De Posten ontvangt erkenning mantelzorgvriendelijk

Gemiddeld is 1 op de 5 werknemers mantelzorger. In de zorg zelfs 1 op de 3. Een aantal dat alleen maar toeneemt. Dat geldt ook voor zorgorganisatie de Posten. Reden om het onderwerp hoog op de agenda te zetten. En met succes; 4 november ontving de organisatie de landelijke erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk.’; een bevestiging dat zij de combinatie van mantelzorg en werk goed mogelijk maken.

Joanne van het Reve, adviseur verzuim & vitaliteit bij de Posten is vereerd met de erkenning. “Wij geloven dat klantgeluk en medewerkergeluk hand in hand gaan. Daarom staat het streven naar medewerkergeluk hoog op onze agenda. Duurzaamheid en vitaliteit zijn daarin belangrijke factoren. We vinden het belangrijk dat medewerkers gezond, competent en met plezier binnen de organisatie werken, óók als zij hun werk combineren met mantelzorgtaken in de privésfeer.”

Ze gaat door: “De Posten zet volop in op ‘mantelzorgvriendelijkheid’. Zo hebben we, in samenwerking met onderzoeksbureau Jong en Veer, een onderzoek gedaan dat in beeld bracht welke behoeftes medewerkers met mantelzorgtaken hebben en hoe we kunnen voorkomen dat zij moeten inleveren op hun gezondheid, inzetbaarheid en werkvermogen. We hebben een intern aanspreekpunt mantelzorg aangesteld. Zij kijkt mee hoe je een gezonde balans tussen werk en privé kunt behouden. Ook werken we dagelijks aan het creëren van een veilig klimaat, waarin het onderwerp bespreekbaar is. Bovendien maken we actief gebruik van verschillende vormen van (zorg)verlof. Daar waar dit niet binnen de kaders (cao) past maken we afspraken op maat.”

Gretha van der Veer van onderzoeksbureau de Jong & Veer toonde zich enthousiast over de inzet van de Posten. “Ik ken weinig organisaties die zó actief zijn met dit onderwerp. Voor mij is de Posten echt een voorbeeld voor andere werkgevers.” Dat werd beaamd door wethouder Niels van den Berg. Ook hij was aanwezig bij de uitreiking. “Ik ben echt enthousiast over de aanpak van de Posten. Ze zijn hierin zelf wat bescheiden, maar de manier waarop mantelzorg binnen de Posten op de kaart staat is echt iets om trots op te zijn.”

De Posten ontvangt erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’Op de foto vlnr: Rick Hogenboom, (directeur de Posten), Joanne van het Reve (adviseur verzuim & vitaliteit de Posten), Okke Dickhoff (HR adviseur de Posten) en Niels van den Berg (wethouder)

5 november 2019

> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E