Vrijwilligersverhaal Anne Wilderink

Bij de Posten zijn ongeveer 320 vrijwilligers werkzaam. Zij zijn onmisbaar bij de ondersteuning en aandacht die bijdraagt aan het welzijn van bewoners en klanten. Anne Wilderink is  coördinator vrijwilligerswerk en leidt de activiteiten in goede banen. In gesprek met Anne Wilderink: 

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Anne Wilderink, coördinator vrijwilligers de Posten Enschede 

Hoe bepaal je wie je waarvoor inzet?

“We hebben eigenlijk altijd vrijwilligersvacatures. Die publiceren we op onze website. Daar kunnen belangstellenden lezen voor welke activiteiten en welke dagdelen we vrijwilligers zoeken. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld een vacature voor vrijwilligers die met bewoners van de Posten willen ontbijten in de Brink, dat is het restaurant van de Posten. En we zijn met spoed op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om de vers bereide maaltijden van de Posten te bezorgen bij bewoners van De Lorenborch en Groote Bueren, de appartementencomplexen nabij de Posten.

Naast de vrijwilligersvacatures komen we ook graag in gesprek met mensen die zelf ideeën hebben, bijvoorbeeld over het inzetten van hun eigen vaardigheden en competenties op dagen of dagdelen die hen uitkomen. Vrijwilligerswerk kan een mooie manier zijn voor mensen om (weer) in het arbeidsproces te komen, werkervaring op te doen of een gat in je CV te voorkomen. Ook het leren kennen van nieuwe mensen, het netwerk vergroten en het behouden of opbouwen van een dag- of weekritme zijn goede redenen om vrijwilligerswerk te doen. En actief blijven natuurlijk. Van de vrijwilligers die zich al bij de Posten inzetten hoor ik vaak dat ze willen bijdragen aan het welzijn van de cliënten van de Posten. Maar ook dat zij er zelf voldoening uit halen. Het biedt hen afwisseling, leuke contacten en gezelligheid. De sfeer bij de Posten maakt dat zij hier graag komen." 

Vrijwilligerswerk maakt gelukkig

En wist je trouwens dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je inzetten voor je medemens gelukkig maakt? Als vrijwilliger hoor je vaak “Wat fijn dat je er bent”. Dat zijn toch geluksmomentjes?!”

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij de Posten

Belangstellenden voor vrijwilligersactiviteiten kunnen contact opnemen met Anne Wilderink, awilderink@deposten.nl, telefoon  06 -30626518. De actuele vrijwilligersvacatures zijn te vinden op www.deposten.nl/vacatures-vrijwilligers

23 januari 2020
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E