Diëtisten

Voor al uw vragen rondom voeding

Gezonde voeding is niet altijd zo vanzelfsprekend. Door een ziekte of aandoening kan het eten moeilijker gaan of kan de eetlust verminderen. Ook zonder aanwijsbare oorzaak kan dit gebeuren. Dan is het fijn om advies te krijgen of vragen te kunnen stellen. Onze diëtisten helpen u graag.

Diëtisten van de Posten
Zijn er voor iedereen die vragen heeft over voeding of dieetadvies zou willen. Wij zijn gespecialiseerd in voeding voor senioren en helpen graag bij:
- Ondervoeding (of het risico hierop)
Bij ondervoeding of de dreiging hiervan is het van groot belang om tijdig in te grijpen. U krijgt dan minder energie en voedingsstoffen binnen dan u nodig heeft. Ondervoeding zorgt voor een minder snel herstel bij ziekte en kan ook afname van spiermassa veroorzaken.
- Ondergewicht
- Ongewenst gewichtsverlies

- Overgewicht
- Verminderde eetlust
Door een verminderde eetlust kan ondervoeding ontstaan.
- Slikproblemen
Als er slikproblemen zijn kijken we vaak samen met onze logopedisten naar mogelijkheden het eten veilig te houden en te vergemakkelijken.
- Hoge bloeddruk
- Suikerziekte
- Te hoog cholesterol
- COPD

Persoonlijk advies
Voor iedereen maken we een persoonlijk advies. Ieder mens is anders en heeft andere wensen. In een gesprek bepalen we samen de doelen en kijken we naar de eet- en drinkgewoonten.

Hieruit volgt een advies en handvatten om de adviezen te kunnen opvolgen. Want veranderen is best moeilijk en dat geldt ook voor veranderingen in eet- en drinkgewoonten.

Wij begeleiden u graag om de aanpassingen zo makkelijk mogelijk te maken. Ook betrekken wij graag mantelzorgers en familieleden. Zij kunnen helpen bij het aangeven van gewoonten en wensen en bij het realiseren van de aanpassingen bij het behalen van de gestelde doelen.

Toegang en vergoeding
De diëtist is in de meeste gevallen direct toegankelijk. U heeft dus geen verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.Dieetadvisering is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen en per kalenderjaar heeft u recht op drie uur dieetadvies. Voorwaarden verschillen per verzekeringsmaatschappij.

Contact
Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met  053 4753 753 of mailen naar dietist@deposten.nl.

<

Zorgkaart Nederland
 


             
Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E