Studenten

Bijzonder wonen tussen senioren

Woonzorgcentrum de Posten en Woningcorporatie Domijn hebben de handen ineen geslagen om een bijzondere woonvorm aan te bieden. Studenten zetten zich in voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. In ruil daarvoor huren zij een kamer voor een betaalbare prijs.

Studenten in de Posten

Op dit moment biedt de Posten onderdak aan vijf studenten. In ruil voor een betaalbare woning brengen zij zo’n 30 uur per maand tijd door met bewoners van de Posten. Hun inzet varieert van een leuk gesprek of een wandeling tot het organiseren van een gezellige avond voor de bewoners. Zij kunnen hun hobby of talent er volop in kwijt, en de bewoners genieten volop van de extra aandacht die ze krijgen.

Wil jij wonen in de Posten? Dit is je kans!

Wat bieden wij?

In de levendige wijk Wesselerbrink in Enschede Zuid biedt de Posten betaalbare appartementen voor meerdere studenten aan. De appartementen zijn inclusief electra, douche en een keukenblok en deel je met een mede-student. Je kunt gebruik maken van de faciliteiten in de Posten, zoals o.a. een winkeltje en restaurant. Alle appartementen zijn op loopafstand van het openbaar vervoer, het winkelcentrum en in nog geen 10 minuten ben je in het centrum van Enschede.

Hoe werkt het?

Bij het bewonen van een appartement in de Posten geldt een tegenprestatie: je gaat rond de 30 uur in de maand –als goede buur- om met onze bewoners. Je maakt bijvoorbeeld een praatje, speelt een spelletje, of je doet een boodschap. Je helpt bij het ontbijt of gaat een stukje wandelen met de bewoners. Het uitgangspunt is gewoon meeleven en liefdevolle aandacht hebben voor elkaar. Je houdt een logboek bij van je activiteiten, zodat er zicht is op je tijdsbesteding. Verder zijn er geen vaste regels.

Wat is je motivatie?

Ga je studeren of volg je al een mbo-, hbo-, of universitaire opleiding dan kun je het appartement vanaf augustus voor € 185 per maand huren. We willen graag van jou horen waarom jij de geschikte student bent. Wat is je motivatie? Heb je affiniteit met ouderen? Hoe denk jij om te gaan met de bewoners en op welke manier wil jij je vrijwillig inzetten voor onze bewoners?

Belangstelling?

Meld je aan en stuur een mail naar student@deposten.nl waaruit blijkt:
1 Je motivatie met achtergrondinformatie
2 Je affiniteit met ouderen (dementeren) of wijkbewoners
3 Hoe je je gaat inzetten voor de ouderen of wijkbewoners
Als we denken dat jij de juiste kandidaat bent voor een appartement in de Posten nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek.
studentenkamer in de Posten

Lees het artikel 'Studenten in Enschede op kamers tussen de ouderen: "Supergezellig"' in Dagblad Tubantia d.d. 19 januari 2019 >>

Studenten in de wijk

Ook woningcorporatie Domijn biedt een appartement aan waar twee studenten samenwonen met een jongere die ondersteuning nodig heeft met bijvoorbeeld leren, werken, sociale relaties of zelfredzaamheid. De studenten zetten zich zo’n 30 uur per maand in voor bewoners uit de wijk. Er is nog een plek beschikbaar in dit appartement. Wil je daar meer over weten? Bel dan met Domijn via telefoonnummer 0900-3350335.

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E