Leer-werktraject leidt statushouders naar baan

In een samenwerking tussen de Gemeente Enschede, ROC van Twente en de Posten is een idee ontstaan om statushouders en mensen van buitenlandse afkomst met een afstand tot de arbeidsmarkt in te laten stromen in de zorg. Vijf statushouders hebben begin juli een 40 weken durend leer-werktraject afgesloten. Zij kregen het BBL-diploma helpende Zorg en Welzijn én een contract bij de Posten. Dit werd in de Posten gevierd met een gezellige borrel voor de gediplomeerden en hun collega's.

Een zesde statushouder is in september 2018 begonnen aan de 100 weken durende opleiding Verzorgende IG aan het ROC van Twente en loopt in de Posten stage op de afdeling Lotus. Zij is goed op weg en hoopt volgend jaar ook haar diploma in ontvangst te nemen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding
De statushouders die het leer-werktraject afronden bij de Posten ontvangen bloemen

Win-win

Behalve de geslaagden, die blij zijn met hun diploma en hun baan, zijn ook de samenwerkende partners tevreden met dit succes. Zij noemen dit een echte win-win situatie. Zo draagt het bij aan het streven van de Gemeente Enschede om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te geven op werk of ontwikkelingsmogelijkheden en om mensen uit de bijstand te halen. En in de huidige krappe arbeidsmarkt zijn de vijf nieuwe zorgprofessionals bij de Posten meer dan welkom. Zij beheersen de Nederlandse taal intussen voldoende en vinden door hun buitenlandse achtergrond bovendien gemakkelijk de aansluiting bij onze allochtone klanten.

Leer-werktraject

In september 2018 begonnen de vijf statushouders aan de reguliere BBL-opleiding helpende aan het ROC van Twente in Enschede. Op school kregen zij extra ondersteuning op het gebied van de Nederlandse taal en cultuur. De Posten bood hen de stageplekken bij de afdelingen Saffier, Opaal, Hofje, Horst/Marke, Robijn, Hoeve, O' Gishro en Lotus. Praktijkopleider Peter Gijgink en de werkbegeleiders zorgden voor de nodige extra aandacht voor taal- en andere problemen waar de stagiaires in de praktijk tegenaan liepen.  

Dalila, Syoda, Emira, Gemma en Mevrat: hartelijk gefeliciteerd en veel succes en werkplezier in de Posten!

Bekijk het nieuwsbericht 'Immigranten die moeilijk aan werk komen? In Enschede werken ze in de zorg' d.d. 1 augustus 2019 op de website van RVT Oost >>

30 juli 2019

> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E