Intieme concertjes in huiskamers de Posten

Muzikaal cadeautje voor bewoners

Muziek is een bijzondere manier van communiceren. Dat vindt ook Monique Engels, van ViaMuziek Oost. Zij maakt speciaal voor ouderen met dementie kleine concerten.

Vandaag kreeg de Posten twee prachtige concerten aangeboden. In de huiskamers van Robijn / Amethist en de Tuinfluiter gaf Monique twee keer een intieme uitvoering. Met behulp van een accordeon en een kleine harp speelde ze veel bekend repertoire. Van liedjes uit The Sound Of Music tot Tulpen uit Amsterdam. En van het Twentse volkslied tot ‘In een rijtuigie’. Bewoners zongen mee uit volle borst, neurieden zachtjes mee of genoten juist in stilte.    

“Als de gangbare communicatie stagneert of niet mogelijk (meer) is, biedt muziek een weg naar hernieuwd contact. Die weg gebruik ik om mensen (weer) in interactie te krijgen. Bekende liedjes geven ouderen met dementie vaak een gevoel van herkenning. Bovendien nodigt het uit tot interactie.”, aldus Monique Engels. En dat blijkt. Het zingen van de liedjes riep verhalen op van bezoekjes aan Amsterdam en Parijs en het zelf bespelen van een orgel. Muziektherapeut Marjanka Groen vult enthousiast aan: “Veel mensen ervaren muziek als iets persoonlijks dat bijdraagt aan de kwaliteit van hun leven. Daarom zetten we muziek en muziektherapie veel in bij de Posten. Kijk onze bewoners eens genieten en in contact zijn met hun omgeving. Enorm waardevol!”  

De mini-concerten werden aangeboden door de Gemeente Enschede en ViaMuziek Oost. Een prachtig cadeau!

 

 

 

 

<

Zorgkaart Nederland
 


             
Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E