Studenten

Ben jij student met een sociaal hart?

Pak nu de kans om bijzonder te wonen in Enschede-Zuid!

Bijzonder wonen
Woonzorgcentrum de Posten en Woningcorporatie Domijn hebben de handen ineen geslagen om een bijzondere woonvorm aan te bieden. We hebben drie kamers beschikbaar, inclusief elektra, badkamer en keukenblok. De kamers liggen op loopafstand van winkelcentrum Enschede-Zuid en het openbaar vervoer, en in nog geen 10 minuten ben je in het centrum van Enschede.

Waarom het wonen in deze appartementen bijzonder is? Jij zet je in voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, en in ruil daarvoor kun jij een kamer huren voor een betaalbare prijs. Lees hieronder meer!

Hoe werkt het bij de Posten?
In het zorgcentrum zijn je buren senioren met fysieke beperkingen of (beginnende) dementie. In ruil voor een betaalbare woning verwachten wij van jou dat je zo’n 30 uur per maand tijd doorbrengt met bewoners van de Posten. Jouw inzet kan variëren van een leuk gesprek of een wandeling tot het organiseren van een gezellige avond voor de bewoners. Jouw hobby of talent kun je hier volop in kwijt, en de bewoners zullen zeker genieten van de extra aandacht die ze krijgen. Daarnaast wonen in het zorgcentrum nog een student en een jongere die ondersteuning nodig heeft.

Handig: je kunt gebruik maken van de faciliteiten van de Posten, zoals het restaurant en het winkeltje.

En bij Domijn?
In het appartement van Domijn woon je onder één dak met een andere student en een jongere die ondersteuning nodig heeft met bijvoorbeeld leren, werken, sociale relaties of zelfredzaamheid. Ook vragen wij je om je zo’n 30 uur per maand in te zetten voor bewoners uit de wijk. Wat je wilt doen en hoe je dit wilt doen mag je zelf aan ons voorstellen en bepalen we in overleg.

Wie ben jij
Ga je studeren of studeer je al bij een MBO- of HBO-instelling of de Universiteit Twente? Dan kun je vanaf augustus voor € 185,00 per maand een kamer in één van de appartementen huren. De appartementen zijn gestoffeerd. Ben jij een jongere maar geen student? Dan nodigen wij je van harte uit om ook te reageren.

Heb je interesse?
Ben jij een goed Nederlands sprekende student of jongere, op zoek naar woonruimte én zet jij je graag in voor anderen? Reageer dan vóór 16 juli en vertel ons:

  1. Over je motivatie en jouw achtergrond;
  2. Hoe jij je gaat inzetten voor ouderen en/of wijkbewoners;
  3. Hoe wij je kunnen bereiken.

Hoe meld je je aan?

Wil jij graag in de Posten wonen? Stuur dan vóór 16 juli een e-mail aan student@deposten.nl. Maak je liever een filmpje (of een ander creatief middel) waarin je jezelf voorstelt? Dat mag natuurlijk ook! De gesprekken staan gepland in de tweede en derde week van augustus.

Spreekt jou het samenleven met een jongere en andere student in een appartement van Domijn aan? Stuur dan vóór 16 juli een e-mail aan studenten@domijn.nl. Ook hier geldt: een filmpje (of een ander creatief middel) is ook welkom! Gesprekken worden in overleg met jou gepland. 

Vragen?

Bel ons gerust! Je kunt ons bereiken op 053-4 753 753 (De Posten) en 0900-335 0 335 (Domijn).

 

Studenten

<

Zorgkaart Nederland
 


 


Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E