Studenten

Bijzonder wonen tussen senioren

Woonzorgcentrum de Posten en Woningcorporatie Domijn hebben de handen ineen geslagen om een bijzondere woonvorm aan te bieden. Studenten zetten zich in voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. In ruil daarvoor huren zij een kamer voor een betaalbare prijs.

Studenten in de Posten

Op dit moment biedt de Posten onderdak aan twee studenten. In ruil voor een betaalbare woning brengen zij zo’n 30 uur per maand tijd door met bewoners van de Posten. Hun inzet varieert van een leuk gesprek of een wandeling tot het organiseren van een gezellige avond voor de bewoners. Zij kunnen hun hobby of talent er volop in kwijt, en de bewoners genieten volop van de extra aandacht die ze krijgen.

Lees het artikel 'Studenten in Enschede op kamers tussen de ouderen: "Supergezellig"' in Dagblad Tubantia d.d. 19 januari 2019 >>

Studenten in de wijk

Domijn biedt een appartement aan waar twee studenten samenwonen met een jongere die ondersteuning nodig heeft met bijvoorbeeld leren, werken, sociale relaties of zelfredzaamheid. De studenten zetten zich zo’n 30 uur per maand in voor bewoners uit de wijk. Er is nog een plek beschikbaar in dit appartement. Meer weten? Bel dan met Domijn via telefoonnummer 0900-3350335.

<

Zorgkaart Nederland
 


Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E