De Posten start met transmuraal team

Meer zorg op maat

Hoe kunnen we onze thuiszorg en woonzorg nóg beter op elkaar laten aansluiten? Deze vraag stelt de Posten zich continu, want op die manier kunnen wij meer zorg op maat bieden. 

De behoefte om een mix van woon- en thuiszorg aan te bieden heeft geleid tot de samenvoeging van een intra- en extramuraal team tot twee nieuwe transmurale teams; Waterlelie en Lotus.

Een transmuraal team bestaat uit zowel thuis- als woonzorgmedewerkers. Hun verschillende werkwijzen zijn samengevoegd tot één, waardoor het zorgproces niet alleen effectiever en efficiënter wordt, maar ook meer op maat kan worden ingericht.

Manager Woonzorg Rick van Geffen vertelt trots: “Optimale kwaliteit van zorg en behandeling staat bij de Posten hoog in het vaandel. Vanuit onze visie streven wij ernaar dat onze klanten een fijn en plezierig leven leiden. Zo lang mogelijk op de plek van hun keuze. De transmurale teams dragen daaraan bij. Verandert de zorgvraag van een klant van bijvoorbeeld alleen thuiszorg naar meer specialistische zorg, dan kan dat door hetzelfde team medewerkers geleverd worden en hoeven klanten niet te verhuizen.”

Medewerkers van beide teams hebben samen hard gewerkt aan een gezamenlijke werkwijze. Ook zijn duidelijke afspraken gemaakt over samenwerking, afstemming en regie. Na een voorlichting aan beide teams was op 28 mei de officiële start van de nieuwe teams.

<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Links | Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E