Bezoek aan verpleeghuizen

In de persconferentie van dinsdag 19 mei maakten premier Rutte en minister De Jonge de nieuwe regels voor de komende tijd bekend. Diverse richtlijnen worden de komende tijd versoepeld, maar de basisregels blijven: blijf thuis bij klachten, houd anderhalve meter afstand, vermijd drukte, was vaak je handen en werk zoveel mogelijk thuis.

Verpleeghuizen

In de verpleeghuizen in Nederland kijken veel mensen reikhalzend uit naar het moment dat er weer bezoek wordt toegestaan. Landelijk zijn er 26 verpleeghuizen aangewezen om, bij wijze van proef, vanaf 11 mei te starten met een beperkte bezoekregeling. Vanaf 25 mei mogen verpleeghuizen die er klaar voor zijn en waar geen coronabesmettingen zijn, de deuren beperkt openzetten voor bezoek. Vanaf 15 juni wordt de bezoekregeling landelijk aangepast.
Natuurlijk moeten verpleeghuizen en bezoekers er samen voor zorgen dat het bezoek zo veilig mogelijk is voor bewoners, medewerkers en bezoekers. Er is een landelijke handreiking met regels en voorwaarden die gelden als verpleeghuizen weer bezoek binnenlaten. Met behulp van die handreiking maakt elk verpleeghuis een eigen plan voor het bezoek. Er zijn onder andere regels voor het aantal bezoekers, hoe vaak en hoe lang het bezoek mag komen en voor de voorzorgsmaatregelen om besmetting en verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Wat betekent dit voor de Posten en Erve Leppink?

In de Posten en op Erve Leppink wordt al dankbaar gebruik gemaakt van het “bezoek op recept” in de speciaal daarvoor ingerichte bezoekersruimtes. Intussen werken we aan een plan om vanaf 2 juni a.s. in beide locaties weer beperkt bezoek te kunnen verwelkomen en de bezoekmogelijkheden stap voor stap uit te breiden. Het is belangrijk om het aantal bezoekers en loopbewegingen binnen onze gebouwen te beperken. Daarmee houden we het risico op besmetting en verspreiding zo klein mogelijk. In de eerste fase zullen we per bewoner eenmaal per week één vaste bezoeker toelaten op afspraak. Ook gaan we werken met vaste bezoektijden per afdeling/gebouwdeel. De komende week worden de bezoekregeling en een bezoekschema vastgesteld. Alle eerste contactpersonen ontvangen daarover eind volgende week bericht. Daarin staat ook hoe het maken van de bezoekafspraak in zijn werk gaat en wat de precieze regels zijn voor het bezoek.

Datum: 20 mei 2020> Meer nieuws in het nieuwsarchief
<

Logo Zorgkaart Nederland
 


Logo Zorgschakel Enschede
Logo KIWA ISO 9001
Sitemap | DisclaimerPrivacy | Contact |  T 053 - 4753 753 | E